İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Çıtır Baklava

Oylama 0/5
-Fıstık köpüğü ile başlıyoruz; Antep fıstıklarını, şekeri ve sütü bir taşım kaynatın. Sonra karışımı blendırda püre haline getirin.

-Ardından elde ettiğiniz püreyi süzgeçten geçirin ve krema siphonu dediğimiz (kahvecilerin süt köpüğü kabartırken kullandığı köpük yapan araçla) kabartın.

-Siphonunuz yoksa daha dokulu bir köpük elde etmek için 300 gr kremayı, bir avuç şekerle sertleşene kadar çırpın. Kremayı buzdolabında bir saat bekletin ve hazırladığınız püre ile karıştırın.

-Ardından baklava hamuru için bir fırın tepsinin altına yağlı kağıt serin.

-Baklava hamurunu tepsiye serin ve ilk hamur katının üzerine eritilmiş tereyağını bolca sürün. 10 kat elde edene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

-Ardından hamuru hiç kesmeden bütün halde 180 derece fırında 12 dakika boyunca kızartın.

-Fırından çıkardığınız hamuru elinizle istediğiniz büyüklükte parçalayın.

-Baklava hamuru parçalarının arsını fıstık köpüğü sürün ardından gül reçeli yaprakları ile süsleyip servis edin.

Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Gabriele Sponza