Tarif

-Fıstık köpüğü ile başlıyoruz; Antep fıstıklarını, şekeri ve sütü bir taşım kaynatın. Sonra karışımı blendırda püre haline getirin.

-Ardından elde ettiğiniz püreyi süzgeçten geçirin ve krema siphonu dediğimiz (kahvecilerin süt köpüğü kabartırken kullandığı köpük yapan araçla) kabartın.

-Siphonunuz yoksa daha dokulu bir köpük elde etmek için 300 gr kremayı, bir avuç şekerle sertleşene kadar çırpın. Kremayı buzdolabında bir saat bekletin ve hazırladığınız püre ile karıştırın.

-Ardından baklava hamuru için bir fırın tepsinin altına yağlı kağıt serin.

-Baklava hamurunu tepsiye serin ve ilk hamur katının üzerine eritilmiş tereyağını bolca sürün. 10 kat elde edene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

-Ardından hamuru hiç kesmeden bütün halde 180 derece fırında 12 dakika boyunca kızartın.

-Fırından çıkardığınız hamuru elinizle istediğiniz büyüklükte parçalayın.

-Baklava hamuru parçalarının arsını fıstık köpüğü sürün ardından gül reçeli yaprakları ile süsleyip servis edin.

Malzemeler

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 200 gr Antep fıstığı içi
  • 150 gr şeker
  • 100 gr yapraklı gül reçeli
  • 3 tane taze gül yaprağı
  • 400 gr süt
  • 250 gr eritilmiş tereyağı

Benzer Tarifler