Tarif
-Ardından elde ettiğiniz püreyi süzgeçten geçirin ve krema siphonu dediğimiz (kahvecilerin süt köpüğü kabartırken kullandığı köpük yapan araçla) kabartın.
-Siphonunuz yoksa daha dokulu bir köpük elde etmek için 300 gr kremayı, bir avuç şekerle sertleşene kadar çırpın. Kremayı buzdolabında bir saat bekletin ve hazırladığınız püre ile karıştırın.
-Ardından baklava hamuru için bir fırın tepsinin altına yağlı kağıt serin.
-Baklava hamurunu tepsiye serin ve ilk hamur katının üzerine eritilmiş tereyağını bolca sürün. 10 kat elde edene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
-Ardından hamuru hiç kesmeden bütün halde 180 derece fırında 12 dakika boyunca kızartın.
-Fırından çıkardığınız hamuru elinizle istediğiniz büyüklükte parçalayın.
-Baklava hamuru parçalarının arsını fıstık köpüğü sürün ardından gül reçeli yaprakları ile süsleyip servis edin.
Malzemeler
- 1 paket hazır baklava yufkası
- 200 gr Antep fıstığı içi
- 150 gr şeker
- 100 gr yapraklı gül reçeli
- 3 tane taze gül yaprağı
- 400 gr süt
- 250 gr eritilmiş tereyağı