Tarif

Yıkayıp kabuklarını soyduğunuz havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Havuç rendesini tavaya alın ve altını yakın. Üzerine zeytinyağı dökün ve karıştırın. Orta ateşte havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 5-6 dakika soteleyin. Süzme yoğurdun üzerine sarımsağı rendeleyin. Üzerine bir tutam tuz atıp çırparak karıştırın. Pişen havuçları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu havuca ekleyip karıştırın. Karışımı buzdolabında dinlendirin.

Balıkçınızdan alacağınız herhangi 2 balığın dersini peçete ile kurulayın. Şeritler halinde dilimleyin ve üzerine deniz tuzu atın. Ocağı yakıp tavayı koyun ve bu tavaya da az miktarda deniz tuzu serpin. Tava ısındıktan sonra şerit halindeki balık derilerini koyun. Her iki yüzünü de istediğiniz çıtırlığa gelene kadar çevirerek kızartın. Balık derileri kızardıktan sonra üzerine peçete koyduğunuz bir tabağa alın.

Balık derisi cipslerinizi servis tabağına alın ve havuçlu yoğurt sosu sos ile servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet balığın derisi
  • 1 ölçü deniz tuzu
  • 1 adet orta boy havuç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler