Tarif

Balık filetosunu küçük parçalar hâlinde kesin ve tuzla çeşnilendirin.

Un karışımı malzemelerini iyice karıştırın. Düz bir tabağa 3 yumurta kırın ve balıkları yumurtaya batırıp un karışımıyla kaplayın. Altın rengi alıncaya kadar kızgın yağda yaklaşık 5 dakika süreyle kızartın. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde dinlenmeye bırakın.

Salsa sosunu hazırlayın. Rezeneyi ince dilimler hâlinde kesin. Domatesleri küp küp kesin ve kırmızı soğanı, sarımsağı ve kişnişi doğrayın. Diğer malzemeleri ekleyin ve güzelce karıştırın. Ekstra acılık için jalapeño biberi ekleyebilirsiniz. Karışımı dinlenmesi için buzdolabına koyun.

Chili'li mayonezi hazırlayın. Malzemeleri karıştırın.

Tortilla'lardan küçük daireler kesin. Tortilla'ları bir kızartma tavasında iki yüzü de hafif kahverengi oluncaya dek ısıtın. Taco'ları salsa sosu, chili'li mayonez ve kızarmış balıkla doldurun. Kişniş yaprakları ve misket limonu dilimleriyle süsleyin.

Malzemeler

  • 400 gram beyaz balık filetosu
  • küçük parçalara ayrılmış
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 3 adet yumurta
  • 1 ölçü sıvı yağ
  • 1 miktar tortilla

Un karışımı için:

  • 40 gram un
  • 150 gram galeta unu
  • 1 yarım tatlı kaşığı tütsülenmiş paprika
  • 1 yarım tatlı kaşığı kimyon

Chili'li mayonez için:

  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yarım tatlı kaşığı tütsülenmiş paprika çeşnisi
  • acılı
  • 1 çeyrek tatlı kaşığı rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı misket limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı agave şurubu
  • 1 tutam deniz tuzu

Salsa sos için:

  • 1 yarım ince doğranmış rezene soğanı
  • 2 su bardağı çeri domates
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş sarımsak
  • 1 demet kıyılmış kişniş
  • 1.5 yemek kaşığı doğranmış kırmızı soğan
  • 2 adet misket limonun suyu
  • 1 kutu kuru fasulye konservesi
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 50 mililitre sıvı yağ

Benzer Tarifler