Çıtır Barramundi (Asya Deniz Levreği)

Çıtır Barramundi (Asya Deniz Levreği)

Tarif

Hazırlanışı:

Balığın derisinin kuru olduğundan emin olun. Filetonun iki tarafını tuz ve biberle çeşnilendirin.

Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Isınınca balığın derisi tavaya gelecek şekilde yerleştirin. Bir spatulanın yardımıyla filetonun üstüne bastırın ve derinin sıcak tavaya iyice değmesini sağlayın.

Pişirmeyi bitirmek için sıcak bir fırına yerleştirin.

Tavayı yeniden ocağın üstüne alın ve balığı çevirin.

Tereyağ, bebek brokoli ve kuşkonmaz pişene kadar bir kaç dakikalığına ekleyin, sonra tavayı ateşten kalıdırın. Acı biberi ince, yeşil soğanları uzun dilimlere ayırın. Kavrulmuş susamla bir kasede karışıtırın ve kenara alın.

Balık ve sebzeleri domates ve kapari salsa ile servis edin. Acı biber ve yeşil soğanla süsleyin.

Malzemeler

  • 1 barramundi filetosu (150-200g) (Levrek kullanılabilir)
  • Tuz ve biber
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 sap kuşkonmaz
  • 2 dal bebek brokoli

Süslemek için

  • Domates ve kapari salsa
  • 2 uzun kırmızı acı biber
  • 2 sap taze soğan
  • 1 çorba kaşığı susam, kavrulmuş

Benzer Tarifler