Tarif

Bir tencereye soğuk suyu koyun. Üzerine toz şekeri ilave edin ve yüksek ateşte fokurdayana kadar kaynatın. Kemer patlıcanı bir soyacak yardımıyla ince şeritler halinde dilimleyin. Şerbet kıvamına gelen karışımın içine patlıcan dilimlerini atın. Ateşin altını kısıp patlıcan dilimlerini 5 dakika kadar kaynatın. Yumuşayan patlıcan dilimlerini süzdürerek tencereden alın ve peçete ya da havlu üzerinde kurulayın. Fırını 140 C'ye ısıtın.

Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine patlıcan dilimlerini dizin. Önceden ısıtılan fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkan patlıcan dilimlerini vakit kaybetmeden yağlı kağıttan alıp düz bir zemine dizin ve soğutup çıtırlaşmasını bekleyin.

Çıtırlaşmazsa aynı ısıdaki fırında birkaç dakika daha tutabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 adet kemer patlıcan
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 mililitre su

Benzer Tarifler