Çıtır Çıtır Yengeç Börekleri

Çıtır Çıtır Yengeç Börekleri

Tarif

Konserve limonları, taze soğanları ve sapıyla birlikte kişnişleri ince ince doğrayın. Bir kasede yengeç eti ve harissa’yla karıştırın. Bir yaprak yufkayı serin. Karışımın dörtte birini, yufkanın ortasına dikdörtgen şekilde koyun. Parmağınızla ortasına bastırarak pişerken kabarması için boşluk oluşturun. Yan taraflarını katlayın. Dikdörtgen bir şekil hâline getirin. Dört böreği de aynı şekilde hazırlayın.

Tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Börekleri her iki yüzü de altın rengi olacak şekilde kızartın. Kimyon tohumlarını tavaya koyun, bir dakika boyunca kavurun ve salata kasesine alın. Bir ölçü kuskus, iki ölçü kaynar su, domates salçası ve bir tutam tuzu kaseye koyup üstünü örtün. Rezenenin üst yapraklarını koparıp ayırın. Sonra gövdesini mutfak robotunda rendeleyin. Salata kasesine alın. Nanelerin yapraklarını doğrayıp kaseye ekleyin. Limon suyunu sıkıp bir yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı dökün. Tadına bakarak çeşnilendirin ve hepsini harmanlayın. Küçük bir kaseye domates ve zencefili rendeleyin. Bir tutam tuz ve karabiber ekleyin. Bolca limon suyu sıkın. Bir yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı ekleyip karıştırın. Kuskusu karıştırıp servis tabağına alın. Salatayı ortasına yığın. Narın yarısının tanelerini üstüne serpiştirin. Ayırdığınız rezene yapraklarını serpin. Tahtanın üstüne yengeç böreklerini alıp, biraz yoğurt ve salsa’yla servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet limon
  • 2 adet taze soğan
  • 1 yarım demet taze kişniş
  • 400 gram yengeç eti
  • 2 yemek kaşığı harissa
  • 4 adet yufka
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 yarım tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • 150 gram kuskus
  • 2 tatlı kaşığı güneşte kurutulmuş domates salçası
  • 1 yarım demet rezene
  • 1 yarım demet taze nane
  • 1 adet limon
  • 1 ölçü natürel sızma zeytinyağı
  • 1 adet nar
  • 1 adet domates
  • 1 adet zencefil
  • 1 yarım limon
  • 1 ölçü yağsız yoğurt

Benzer Tarifler