Tarif

Yemeği hazırlamadan 1 gün önce genişçe bir kasenin içine tavukların üstünü örtecek kadar su koyun. İçine 1 adet limonun kabuğunu rendeleyip tuz, şeker ve defne yaprağını ekleyin. Bu karışımın içine tavukları yerleştirip 24 saat buzdolabında bekletin.

Tempurayı hazırlamak için bir kasenin içine 1 şişe sodayı dökün. İçine 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta ve yarımşar çay kaşığı toz kırmızı biber ve köri ekleyip el blendarı yardımıyla karışımı çekerek iyice karıştırın. (Tempuranın içine nişastayı tavukların daha çıtır çıtır olması için ekliyoruz.)

Orta genişlikte derin bir tencereyi ocağa koyup içine süzgeç yerleştirin ve tavukları kızartmak için derin olacak şekilde sıvıyağ ekleyip ısınmaya bırakın.

Tavukları panelemek için iki ayrı düz tabağa un ve galeta ununu koyun.

Tavukları sırasıyla önce una sonra tempuraya ardından da galeta ununa batırıp kızgın yağda altın sarısı oluncaya dek kızartın.  

Kızaran tavukları fazla yağlarının süzülmesi için içine havlu peçete serilmiş bir tabağa çıkartın.

Acı sosu hazırlamak için domatesi kabuklarını soymadan kabaca doğrayın.

Ayrı bir tencereye biraz zeytinyağı döküp doğranan domatesleri içine atın, biraz da tuz serpin ve orta ateşte pişirmeye başlayın.

Sarımsakların kabuklarını soyup kabaca doğrayıp domateslere ilave edin, beraberce pişirin.

Kırmızı soğanın kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin ve kabaca dilimleyip hafif pişen domateslere ekleyin.

Üzerinde yaprakları bulunan kereviz sapını kabaca, çili biberleri de ince ince doğrayıp tenceredekilere ilave edin. Üzerlerine kakaoyu da ekledikten sonra iyice karıştırıp pişirmeye devam edin.

Malzemeler biraz yumuşayınca fesleğen ve biberiyeyi de kabaca doğrayıp tenceredekilerin içine ilave edip tekrar karıştırın ve biraz daha pişirin.

Tencerenin içindeki tüm malzemeler yumuşadıktan sonra altını kapatıp içine gazozu ekleyip karıştırın. Sos eğer çok koyu olursa biraz daha gazoz ekleyebilirsiniz.

Sosun içine kırmızı üzüm sirkesini de ekledikten sonra el blendarı yardımıyla sosu kabaca çekin. Çorba kıvamına gelmemesine, hafif pütürlü kalmasına özen gösterin.

Tavukları derince bir kasenin içine koyup üzerine hazırlanan acı sostan döküp karıştırın. Dilerseniz sosu yanında da servis edebilirsiniz.

Soslanan tavukları servis tabağına alın, üzerine ince ince kesilmiş kereviz sapı serpip biraz da limon kabuğu rendeleyerek servis edin. 

Malzemeler

  • 10 adet tavuk kanadı
  • 10 adet tavuk but

Tavukları bekletmek için:

  • 1 ölçü su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet limon

Panelemek için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı galeta unu

Tempura için:

  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 şişe soda
  • 0.5 çay kaşığı toz köri
  • 0.5 çay kaşığı kırmızı toz biber

Sos için:

  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 adet domates
  • 1 tutam tuz
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3 adet çili biberi
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı gazoz
  • 1 dal fesleğen
  • 1 dal biberiye
  • 2 yemek kaşığı kırmızı üzüm sirkesi

Süslemek için:

  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 adet limon

Benzer Tarifler