Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk

Tarif

Tavuğu dolaptan alın. Böylece kızartma zamanı gelince çok soğuk olmaz. Eskalop yerine fileto tavuk göğsü kullanıyorsanız belirtilen miktarlara göre kullanın.

İki eskalobu da koyabileceğiniz sığ bir kap alın. Hardal ve sarımsağı ekleyin. Tarçın ve yumurtayı ekleyip çırpın. Eskalopları ekleyin. Çevirin ve siz “kırıntıları” hazırlarken onları karışımda bekletin.

Mısır gevreğini bir kaseye koyup elle ezin. Bu ne yazık ki sandığınız kadar acımasızca bir iş değil. Parmaklarınızla kırıp gevrek parçalar elde etmeniz yeterli olacak. Toz olmasın. Paprikayı ekleyip bir çatalla karıştırın.

Yumurta ve hardalda bekletilen eskalopları tek tek mısır gevreğiyle kaplayın. Sonra 5-10 dakika tel tepside bekletin ki kurusunlar.

Yağı demir tavada veya kalın tabanlı tavada  ısıtın. Sonra tavuk parçalarını sıcakken yerleştirin. İki tarafını da 3’er dakika kızartın. Bu süre, tavuğun ortasını kızartmaya da yeter. Domates ve roka veya marul yaprağıyla süslenmiş tabaklara koyun.

Önceden Hazırlama Notu

Eskalopları gevrekle kaplayıp fırın kağıdına koyun ve dondurun. Sertleşince kilitli torbaya koyup üç ay saklayabilirsiniz. Direkt donmuşken kızartıp bir iki dakika fazladan bekletin. Servis etmeden önce etin iyice pişmiş olmasına dikkat edin.

Malzemeler

  • 2 adet eskalop veya göğüs fileto (Toplam 200-300 gram)
  • tercihen organik
  • 70 gram dijon hardalı
  • 1 diş soyulmuş ve rendelenmiş veya kıyılmış sarımsak
  • 0.5 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 adet orta boy yumurta
  • 75 gram mısır gevreği
  • 1.5 tatlı kaşığı paprika
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 adet dilimlenmiş limon
  • Servis için tercihe göre çeri domates ve roka veya marul yaprakları

Benzer Tarifler