Cızırdayan Tavuk Fajita

Cızırdayan Tavuk Fajita

Tarif

Kurutulmuş biberleri blendırın içine parçalayarak atın. Üstünü örtecek kadar kaynar su koyun. Ayıklanmış taze soğanları; domates, kişniş sapları, taze çili biber, bir misket limonunun suyu, balzamik sirke, soya sosuyla birlikte ekleyin. Kapağını kapatıp bekletin. Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Sonra parçalayarak ızgara tavasına yerleştirin. Soyup dörde böldüğünüz kırmızı soğanı da koyun. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Her tarafını güzelce pişirin. Bir parça pişirme kağıdının üstünde tavukları, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberle çeşnilendirin. Kağıdı üstüne katlayın ve tavuklar 1,5 santimetre kalınlığa gelene kadar merdaneyle dövün.

Tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Tavukların her iki tarafı da kızarana kadar yaklaşık üçer-dörder dakika pişirin. Fasulyelerin suyunu süzüp soğuk sudan geçirin. Bir yemek kaşığı sıvı yağ, kimyon tohumları ve bütün çili biberle birlikte geniş bir tavaya alın. Fasulyelerin dışı iyice çıtır çıtır olana kadar birkaç dakika boyunca, arada karıştırarak pişirin. Blenderi çalıştırarak içindekileri pürüzsüz bir karışım hâline getirin ve küçük bir servis kasesine alın. Pişmiş pirinci ve bir limonun suyunu ısınmaları için fasulyelerle karıştırın. Izgaradaki sebzeleri tahtanın üstüne alıp tortilla’ları ızgara tavasında ısıtın. Tavuğu dilimleyin. Izgarada pişmiş sebzeler, pilav, fasulye, tortilla’lar ve limon dilimleriyle birlikte servis edin.

Sebzelerin üstüne yoğurt gezdirin. Sonra hepsinin üstüne ufalanmış beyaz peynir ve kişniş yaprağı serpiştirin.

Malzemeler

  • 1 adet kurutulmuş füme chipotle biberi
  • 2 adet taze soğan
  • 1 adet büyük domates
  • 1 yarım demet taze kişniş
  • 2 adet çili biberi
  • 2 adet misket limonu
  • 2 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 adet dolmalık biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 adet derisiz tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı tatlı füme toz kırmızı biber
  • 1 kutu fasulye konservesi
  • 1 tatlı kaşığının yarısı kimyon tohumu
  • 1 adet çili biberi
  • 250 gram pişmiş esmer pirinç
  • 1 adet limon
  • 4 adet tam tahıllı tortilla
  • 4 yemek kaşığı yağsız yoğurt
  • 20 gram beyaz peynir

Benzer Tarifler