İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Cızırdayan Tavuk Fajita

Oylama 0/5
Kurutulmuş biberleri blendırın içine parçalayarak atın. Üstünü örtecek kadar kaynar su koyun. Ayıklanmış taze soğanları; domates, kişniş sapları, taze çili biber, bir misket limonunun suyu, balzamik sirke, soya sosuyla birlikte ekleyin. Kapağını kapatıp bekletin. Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Sonra parçalayarak ızgara tavasına yerleştirin. Soyup dörde böldüğünüz kırmızı soğanı da koyun. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Her tarafını güzelce pişirin. Bir parça pişirme kağıdının üstünde tavukları, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberle çeşnilendirin. Kağıdı üstüne katlayın ve tavuklar 1,5 santimetre kalınlığa gelene kadar merdaneyle dövün.

Tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Tavukların her iki tarafı da kızarana kadar yaklaşık üçer-dörder dakika pişirin. Fasulyelerin suyunu süzüp soğuk sudan geçirin. Bir yemek kaşığı sıvı yağ, kimyon tohumları ve bütün çili biberle birlikte geniş bir tavaya alın. Fasulyelerin dışı iyice çıtır çıtır olana kadar birkaç dakika boyunca, arada karıştırarak pişirin. Blenderi çalıştırarak içindekileri pürüzsüz bir karışım hâline getirin ve küçük bir servis kasesine alın. Pişmiş pirinci ve bir limonun suyunu ısınmaları için fasulyelerle karıştırın. Izgaradaki sebzeleri tahtanın üstüne alıp tortilla’ları ızgara tavasında ısıtın. Tavuğu dilimleyin. Izgarada pişmiş sebzeler, pilav, fasulye, tortilla’lar ve limon dilimleriyle birlikte servis edin.

Sebzelerin üstüne yoğurt gezdirin. Sonra hepsinin üstüne ufalanmış beyaz peynir ve kişniş yaprağı serpiştirin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Jamie Oliver