İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Çocuklar İçin Peynirli Fondü

Adımlar

  1. Prev1/5Next

    Hazırlık:
    • Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
    • Patatesler için bir tencerede tuzlu su kaynatın.
    • Karnabahar ve brokoli için bir tencerede tuzlu su kaynatın.
  2. Prev2/5Next

    Fondünün yapılışı:
    • Bir tencerede et suyunu kaynatın.
    • Ocağın altını kısın ve rendelenmiş peyniri ekleyin.
    • Peynir eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
    • Elma suyunu ekleyip iyice karıştırın.
    • Mısır nişastasını soğuk sütle karıştırıp peynirli sosa ekleyin.
    • 5 dakika kaynatın.
    • Peynir sosunu sıcak tutun. Bunun için mum kullanabilirsiniz.
  3. Prev3/5Next

    Patates, karnabahar ve brokolinin pişirilmesi:
    • Küçük patatesleri yaklaşık 10 dakika haşlayın.
    • Karnabahar ve brokoliyi parçalara ayırın.
    • Karnabaharı al dente usulü, 3 dakika pişirin.
    • Tencereden alıp içinde soğuk su bulunan bir kâseye koyun.
    • Ardından brokoliyi ekleyin ve al dente usulü 1 dakika pişirin.
    • Brokolileri karnabaharın yanına alın ve soğuk sudan geçirin.
  4. Prev4/5Next

    Fondü yapımı:
    • Galetaları talimatlara göre fırında pişirin.
    • Jambon dilimlerini galetaların etrafına sarın.
    • Domatesleri ve üzümleri yıkayın. Saplarını ayırın.
  5. Prev5/5Next

    Çocuklar için servis önerisi:
    • Bir kırmızılahanayı ikiye bölün.
    • Çeşitli malzemeleri uzun şişlere geçirip şişleri kırmızılahanaya saplayın.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen