Çocuklar İçin Peynirli Fondü

Çocuklar İçin Peynirli Fondü

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
• Patatesler için bir tencerede tuzlu su kaynatın.
• Karnabahar ve brokoli için bir tencerede tuzlu su kaynatın. Fondünün yapılışı:
• Bir tencerede et suyunu kaynatın.
• Ocağın altını kısın ve rendelenmiş peyniri ekleyin.
• Peynir eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
• Elma suyunu ekleyip iyice karıştırın.
• Mısır nişastasını soğuk sütle karıştırıp peynirli sosa ekleyin.
• 5 dakika kaynatın.
• Peynir sosunu sıcak tutun. Bunun için mum kullanabilirsiniz. Patates, karnabahar ve brokolinin pişirilmesi:
• Küçük patatesleri yaklaşık 10 dakika haşlayın.
• Karnabahar ve brokoliyi parçalara ayırın.
• Karnabaharı al dente usulü, 3 dakika pişirin.
• Tencereden alıp içinde soğuk su bulunan bir kâseye koyun.
• Ardından brokoliyi ekleyin ve al dente usulü 1 dakika pişirin.
• Brokolileri karnabaharın yanına alın

Malzemeler

  • 400 mililitre tavuk suyu
  • 600 gram yarı eskitilmiş rendelenmiş peynir
  • 100 mililitre elma suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 100 mililitre yağsız süt
  • 300 gram soyulmamış küçük patates
  • 1 adet karnabahar
  • 1 adet brokoli
  • 4 dilim tam tahıllı ekmek
  • 100 gram ince ince dilimlenmiş
  • pişirilmiş ya da füme jambon
  • 1 miktar galeta
  • 250 gram çeri domates
  • 200 gram çekirdeksiz üzüm

Benzer Tarifler