Çocuklar İçin Peynirli Fondü

Çocuklar İçin Peynirli Fondü

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
  • Patatesler için bir tencerede tuzlu su kaynatın.
  • Karnabahar ve brokoli için bir tencerede tuzlu su kaynatın.

Fondünün yapılışı:

  • Bir tencerede et suyunu kaynatın.
  • Ocağın altını kısın ve rendelenmiş peyniri ekleyin.
  • Peynir eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Elma suyunu ekleyip iyice karıştırın.
  • Mısır nişastasını soğuk sütle karıştırıp peynirli sosa ekleyin.
  • 5 dakika kaynatın.
  • Peynir sosunu sıcak tutun. Bunun için mum kullanabilirsiniz.

Patates, karnabahar ve brokolinin pişirilmesi:

  • Küçük patatesleri yaklaşık 10 dakika haşlayın.
  • Karnabahar ve brokoliyi parçalara ayırın.
  • Karnabaharı al dente usulü, 3 dakika pişirin.
  • Tencereden alıp içinde soğuk su bulunan bir kâseye koyun.
  • Ardından brokoliyi ekleyin ve al dente usulü 1 dakika pişirin.
  • Brokolileri karnabaharın yanına alın ve soğuk sudan geçirin.

Fondü yapımı:

  • Galetaları talimatlara göre fırında pişirin.
  • Jambon dilimlerini galetaların etrafına sarın.
  • Domatesleri ve üzümleri yıkayın. Saplarını ayırın.

Çocuklar için servis önerisi:

  • Bir kırmızılahanayı ikiye bölün.
  • Çeşitli malzemeleri uzun şişlere geçirip şişleri kırmızılahanaya saplayın.

Malzemeler

 

  • 400 mililitre tavuk suyu
  • 600 gram yarı eskitilmiş rendelenmiş peynir
  • 100 mililitre elma suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 100 mililitre yağsız süt
  • 300 gram soyulmamış küçük patates
  • 1 adet karnabahar
  • 1 adet brokoli
  • 4 dilim tam tahıllı ekmek
  • 100 gram ince ince dilimlenmiş
  • pişirilmiş ya da füme jambon
  • 1 miktar galeta
  • 250 gram çeri domates
  • 200 gram çekirdeksiz üzüm

Benzer Tarifler