Yayınlandığı program Maksut'un Neolokal Mutfağı yayın tarihleri | Pazartesi 6 Mayıs saat 18:00 | Pazartesi 6 Mayıs saat 22:25 | Salı 7 Mayıs saat 03:15

Tarif

Eti marine etmek için bir kasenin içine 1 su bardağı süt, ½ çay bardağı zeytinyağı, birer tutam tuz, kimyon ve dilediğiniz kadar karabiber koyup 1 adet soğanı rendeleyin.

Eti dolaptan alıp ince ince dilimleyin ve hazırladığınız marinasyonun içine koyun. Etlerin marinasyona iyice bulanması için karıştırın. Üzerine de 1 su bardağı sodayı ekleyip tekrar karıştırın ve bu şekilde en az 45 dakika, en iyi sonucu almak içinse 6 saat kadar dinlendirin.

Bir kasenin içine su doldurup 1 tutam da tuz atın.

Patateslerin kabuklarını soyup kararmamaları ve fazla nişastalarını atmaları için hazırladığınız tuzlu suyun içine bırakın.

Patatesleri sudan alıp incecik şeritlere doğrayın. Doğramak istemezseniz rendeleyebilirsiniz.

Doğranan patatesleri fazla suyundan arındırmak için havlu peçetenin içine koyup kurulayın.

Tavanın içine 1-2 parmak derinliğinde zeytinyağı döküp ısıtın.

Isınan yağın içine patatesleri atıp kızartın. Kızaran patatesleri fazla yağından arındırmak için havlu peçete serili bir tabağa çıkartın.

3 diş sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayın. Sarımsakları bir kasenin içine koyup üzerine 1 su bardağı yoğurdu ve 1 tutam tuzu ekleyip çırpma teliyle yoğurt krema kıvamına gelinceye dek karıştırın.

Ayrı bir tavayı ocağa koyup içine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve eritin.

Marine olan eti alıp bir kasenin üzerine oturtulmuş süzgece koyun ve fazla sosundan arındırın.

Eriyen tereyağının içine etleri yerleştirip çevirerek pişirin. Eti kurutmamak ve içindeki suyu kaybetmemek için çok fazla pişirmemeye özen gösterin.

Domatesin kabuklarını soyup rendeleyin. Rende domatesi süzgece koyup fazla suyundan arındırın.

Sos tavasının içine 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin. İçine 1 tutam pul biber atın.

Eriyen yağın içine domates rendesini koyun, birer tutam tuz ve kimyon ekleyip karıştırın. Fokurdayınca sosun altını kapatın.

Servis tabağının içine kızarmış patatesleri yerleştirip üzerine yoğurt gezdirin. Yoğurdun üzerine de etleri dizin. Etin üstüne de domates sosu gezdirip roka yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 500 gram kontrfile (bonfile ya da antrikot da tercih edilebilir)
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Eti marine etmek için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam karabiber
  • 1 su bardağı soda
  • 1 adet soğan

Yoğurt sos için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz

Domates sosu için:

  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kimyon

Süslemek için:

  • 15 dal roka

Benzer Tarifler