Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Perşembe 22 Nisan saat 00:50 | Perşembe 22 Nisan saat 07:50

Tarif

Bakır tavaya bir parça zeytinyağı alın ve ısıtın.

Domates,  acı ve tatlı biber salçası tavaya alın ve kavurun.

İçerisine bir miktar kimyon koyun.

Ateş yükseldiği için bir parça su ekleyin.

Karabiber ekleyin.

Sonrasında domates püresini ilave edin.

Koyulasmasi için bekleyin.

Sosun içerisine taze kekik ekleyin.

Hafif kenarlardan yükseldiğinde altını kısın.

 

Yoğurt Sos

Süzme yoğurdun içerisine yeşil infüzyon yağ ekleyin ve karıştırın.

 

Patateslerin Hazırlanışı

Patatesleri ince bir şekilde dilimleyin, kibrit patates haline getirin.

Zeytinyağını 200 dereceye getirin.

Patatesleri az miktarda yağın içerisine alın, kızartın. Çıtır çıtır olduğu zaman içerisinden alın.

Alınan patatesin üzerine tuz ekleyerek harmanlayın.

 

Etin Hazırlanışı

Bakır tavayı ocağa alın ve biraz ısıtın.

Tavaya sadeyağ alın ve eritin.

İçerisine ince dilimlediğiniz ve oda sıcaklığına gelen hindi etlerini ilave edin.

İyice mühürlenmesini sağlayın.  Arada bir karıştırmak suretiyle pişirin.

Tabaklama yaparak servis edilir. 

 

Malzemeler

  • Hindi eti
  • Patates
  • Domates sos
  • Yoğurt sos
  • Sade yağ
  • Zeytinyağ

Domates Sos

  • Zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates, yarım tatlı kaşığı acı ve tatlı biber salçası
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Domates püresi
  • Taze kekik

Benzer Tarifler