Tarif

Bonfileleri zeytinyağı ve kekikle marine edin. En az 1-2 saat bu şekilde bekletin.

Patatesleri rendeleyin. Üzerine havlu peçeteyle bastırarak fazla suyunu alın. Eski kaşarı da rendeleyin. Rende patatesle, kaşarı birbirine karıştırın.

Tavaya zeytinyağı koyup ısıtın.

Patatesli harcı elinizle alıp avcunuzda toplayarak tavanın içine yerleştirin. Tavanın dibine iyice yayın. Bir spatulayla üzerine bastırarak kaşar ve patateslerin birbirleriyle birleşmesini sağlayın. Bu şekilde kızarınca, bir omlet gibi, tek parça olacaktır. Üzerine 2 tutam kimyon serpin. Altı kızarınca patatesleri dikkatlice dağıtmadan ters yüz edin. Her iki yüzünü de pişirin.

Bonfileleri ince parçalara (şerit) kesin.

Ayrı bir tavaya sızma zeytinyağı döküp ısıtın. Şerit bonfileleri içine atıp çevirerek pişirin. Üzerine karabiber serpin.

Maydanozların yapraklarını saplarından ayırın.

Tereyağını ayrı bir sos tavasına koyup eritin. Üzerine 1 tutam sumak, 1 tutam kimyon, 1 tutam da kuru kekik serpin. Karabiber de ekleyin. Salçayı da ilave edin. Karıştırarak salçayı yağda iyice çözün. Karışımı ateşten alın. Üzerine ayıkladığınız maydanoz yapraklarını ekleyip karıştırın.

Süzme yoğurdu bir kapta karıştırın. Kaşıkla şekil vererek servis tabağına yerleştirin.

İki yüzü de yeterince pişen patatesi servis tabağına aktarın. Üzerine pişmiş bonfileleri yerleştirin.  Bonfilelerin üzerine tereyağlı baharatlı salça karışımını gezdirin. Reyhan yapraklarını da ince kıyıp üzerine serpiştirin. Sıcakken servis edin. 

Malzemeler

  • 4 parça dilimler halinde hazırlanmış bonfile
  • 1 adet büyük patates
  • 150 gram eski kaşar
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam sumak
  • 1 tutam kekik
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 7 dal maydanoz
  • 2 adet taze reyhan yaprağı
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler