Tarif

Tavuğunuzu haşlayın. Ardından haşlanan tavukların suyunu kenarda soğumaya bırakın. Haşlanan tavukları ince ince ayırın.

Tavukların içerisine, ince doğranmış frenk maydonozunu ve frenk soğanını ilave ettikten sonra baharatları da ekleyin ve iyice karıştırın. Domates püresini de ekleyin ve zeytinyağını gezdirin. İç harcınız hazır.

Kulak memesi kıvamında hamur elde etmek için soğuyan suya, aldığı kadar un ve tuz ekleyin. Hamuru avuç içi büyüklüğünde, ince bir şekilde, un yardımı ile açın. İçine az önce elde ettiğiniz harcı doldurun ve hiçbir yeri kalın olmayacak şekilde hamuru, minare şeklinde kapatın. Önce una, sonra yumurtaya sonra da galeta ununa batırarak güzelce ve eşit bir şekilde paneleyin. Hemen ardından derin yağda kızartın. Burada önemli bir püf noktası var: Şekillerin daha düzgün olmasını istiyorsanız, hamurları panelemeden önce buzlukta 10-12 dakika bekletin. Paneledikten sonra da 10-12 dakika bekletin.

Mısır püresi için: Süt ve kremayı bir kaserole koyup içine mısırları da ekleyerek orta ateşte kaynamaya bırakın. Sonra pişen mısırları alın ve süzün. Süzdüğünüz krema ve süt karışımından 5 yemek kaşığı kadar mısırlarınıza ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip el blenderi yardımı ile çekin ve tel süzgeçten geçirin.

Havuç püresi için: Havuçları, süt ve krema karışımına ekleyin. Haşlanan havuçları süzün ve havuçların içerisine 8 yemek kaşığı krema ve süt karışımından ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek, el blenderi yardımı ile çekin.

Mini caprese için: Çeri domatesleri dörde bölün. Fesleğenleri zeytinyağı ile çekip bir fesleğen yağı elde edin. Ardından peynir, domates,  frenk soğanı ve frenk maydonozu yerleştirin. Son olarak, fesleğen yağını ilave edip sunum için hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

Coxinha İçin:

  • Galeta unu
  • 1 Adet Yumurta
  • 200 ml tavuk suyu
  • Un
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam frenk soğanı
  • 1 demet frenk maydonozu
  • 1 çay kaşığı füme paprika
  • 1 adet domates püresi
  • Tuz, karabiber
  • Ayçiçek yağı

Mısır Püresi İçin:

  • Tane mısır
  • 80 ml krema
  • 80 ml süt
  • Tuz, karabiber

Havuç Püresi İçin:

  • 2 adet havuç
  • 100 ml krema
  • 150 ml süt
  • Tuz, karabiber

Mini Caprese İçin:

  • Top mozarella
  • Çeri domates
  • Frenk soğanı
  • Frenk maydonozu
  • Fesleğen
  • Zeytinyağı

Benzer Tarifler