Hazırlanış

Beşamel sosu:

Tereyağını eritip üstüne unu ekleyin. Unu, beyaz meyane elde edene dek kavurun, ardından sütü ekleyin. İyice karıştırıp tuz ve karabiber ekin. Peyniri rendeleyip yarısını sosa ekleyin. Peynir, sosun içinde dağılana dek karıştırın. Croque Monsieur:

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

Dört dilim ekmeğin üstüne tereyağı sürün, en üste de jambon koyun. Kalan peyniri, ekmekleri kapatacak şekilde üstlerine serpiştirin. Dilimleri, içine fırın kağıdı yayılmış bir tepsiye yerleştirin. Ekmeklerin üstüne sostan da döküp, sekiz dakika fırında pişirin. Ardından, maydanozla süsleyin.

Malzemeler

Beşamel sosu için:

  • 25 gram tereyağı
  • 30 gram un
  • 300 mililitre süt
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber
  • 75 gram Emmental peyniri

Croque Monsieur için:

  • 8 dilim beyaz ekmek
  • 30 gram tereyağı
  • 8 dilim jambon
  • 2 dal maydanoz

Benzer Tarifler