Cumberland Sosisli Fırında Tavuk

Cumberland Sosisli Fırında Tavuk
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Perşembe 28 Ekim saat 23:55 | Cuma 29 Ekim saat 00:25

Tarif

Fırında patates, yaban havucu, fırın tepsisinde pırasa ve adaçayı, armut ve su teresi

Fırını önden 180ºC'ye ısıtın. Patatesleri temizleyin ve ince ince dilimleyin. Ardından yaban havucu ve pırasayı yıkayın, fazlalıkları temizleyin ve ince ince dilimleyin. Hepsini 30 x 40cm'lik bir fırın tepsisine koyun ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı, bir tutam deniz tuzu, karabiber ve adaçayı yapraklarını (sapları ve birkaç yaprağı sonra kullanmak üzere ayırarak) ekleyin ve karıştırın.

Sosisin etini derisinden dışarı sıkın ve sıkıştırın. Göğüs kısmının ucundaki tavuk derisini yukarı çekin ve deriyi göğüs etinden aşağı doğru nazikçe ayırmak için bir spatula kullanın, ardından sosis etini yarım yarım her iki tarafa sokun ve yaptıkça şekillendirin.

Deriyi bir kürdan ile sabitleyin. Tavuğun her tarafına bir tutam tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı yağı yayın. Ada çayı saplarını tavuğun içine doldurun. Tavuğu, altında sebze tepsisi olacak şekilde doğrudan fırına yerleştirin ve 1 saat 20 dakika veya her şey altın rengi olana ve tamamen pişene kadar kızartın.

Çıkarmanıza 10 dakika kala, ayırdığınız ada çayı yapraklarını çıtır çıtır olmaları için sebze tepsisinin üzerine serpin. Armutu çok ince dilimleyin veya iri bir şekilde rendeleyin ve su teresi ile karıştırın. Tavuğu sebzelerin üzerine oturtun ve her şeyi birlikte sofrada servis edin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

608kcal

28.6g

7.4g

43.7g

46.6g

8.2g

1.4g

6.9g

 

Malzemeler

  • 1,2 kg patates
  • 2 yaban havucu
  • 2 pırasa,
  • zeytinyağı
  • ½ demet ada çayı (10 gr)
  • 3 Cumberland sosisi
  • 1 x 1.5kg serbest dolaşan bütün tavuk
  • 1 armut
  • 85 gr su teresi

Benzer Tarifler