Tarif

Fırınınızı önceden 200 dereceye ısıtın.

Vanilya çubuğunun içini çıkarın. Tezgâhın üstüne un serpin. Ortasında bir boşluk açın ve şekeri, yumurtayı ve doğranmış tereyağını koyun. Bir bıçak yardımıyla dikkatlice ortasından kesin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yaklaşık 3 dakika yoğurun.

Hamurun yarısını kakao tozuyla karıştın ve iyice yoğurun. Kakaosuz hamurun yarısını 3 milimetre kalınlığında açın ve karelere bölün. Kakaolu hamuru 5 milimetre kalınlığında açın ve karelere bölün. Kare hamur parçalarını, büyük bir kare oluşturacak biçimde, dama şeklinde yerleştirin.

Parçaların birbirine yapışması için çırptığınız yumurtayı bir fırça yardımıyla hafifçe hamura sürün. Açılmış hamuru katlayıp kare yapın. Kare biçimindeki hamuru 30 dakika boyunca dolapta dinlendirin. Hamuru dilim dilim kesin ve tepsinize serdiğiniz pişirme kâğıdınızın üstüne yerleştirin. Kurabiyeleri yaklaşık 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Malzemeler

  • 1 yarım vanilya çubuğu
  • 600 gram un
  • 300 gram şeker
  • 2 adet yumurta
  • 300 gram soğuk tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao tozu
  • 1 adet yumurta beyazı

Benzer Tarifler