Damla Çikolatalı Kurabiye Hamur Kapları

Damla Çikolatalı Kurabiye Hamur Kapları

Tarif

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Unu, tuzu ve karbonatı ölçerek bir kaseye koyun ve çatal ile karıştırın.

Tereyağını ve şekeri hafif, kremamsı bir kıvam alana kadar mikserle çırpın ya da elinizle karıştırın, ardından vanilya macununu veya özütünü ve yumurtayı ekleyin, malzemeler karışana kadar çırpın.

Un karışımını nazikçe içine ekleyin, ardından, tüm malzemeler karıştığında, damla çikolataları ekleyin.

Hamuru 6 kaba bölüştürün (her biri için yaklaşık 4,5 yemek kaşığına ihtiyacınız olacak). Küçük bir spatulanın ucunu ya da çay kaşığının arkasını kullanarak karışımı kapların dibini kaplaması için yayın ve üzerini düzeltin.

Kapları yağlı kağıdın üzerine yerleştirin ve fırında yaklaşık 13-15 dakika pişirin. İçleri hâlâ oldukça akışkan ama üzerleri katı olmalı. Kenarları da altınımsı kahverengi olmalı ve kapların kenarlarından çıkmaya başlamış olmalı.

Servis etmeden önce 5-10 dakika kadar soğumaya bırakın. Her birinin üzerine bir kepçe dondurma koyabilir veya kenarında krema ile servis edebilirsiniz. Soğudukça katılaşacaktır, o yüzden vakit kaybetmeyin.

 

ÖNCEDEN HAZIRLAMA VE DONDURMA NOTU

6 saat önceden hazırlanıp streç film ile örtülerek buzdolabında saklanabilir. Pişirmeden önce oda sıcaklığına getirin. Her bir kabı iki kat streç filmle sarın ve kilitli poşetlerin içine koyun ya da her birini bir parça alüminyum folyo ile sarın. Üç aya kadar dondurucuda saklayabilirsiniz. Dondurucudan çıkar çıkmaz pişirme süresine 2 dakika daha ekleyerek pişirin.

Malzemeler

  • 150 gram un
  • 0.5 çay kaşığı deniz tuzu
  • 110 gram yumuşak tuzsuz tereyağı
  • 85 gram yumuşak esmer şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya macunu ya da özütü
  • 1 adet büyük yumurta
  • 170 gram siyah damla çikolata
  • 1 adet Yaklaşık 8 santimetre çapında ve 4
  • 5 santimetre derinliğinde 6 kap (yaklaşık 200 mililitre kapasiteli)

Benzer Tarifler