Tarif

Dana bonfileyi ip yardımıyla bağlayın.

İnce bir bıçak yardımıyla etin farklı noktalarına küçük delikler açın ve kabuğu soyulmuş sarımsakları bu deliklere ittirerek yerleştirin.

Taze kekik ve biberiye dallarını da eti bağladığınız ipe sıkıştırın. Üzerine tuz, karabiber serpin.

Tavaya zeytinyağı dökün ve ısıtın. Isınan tavaya etinizi koyup mühürleyin. Uç kısımlarını da mühürlemeyi unutmayın.

Soğanın kabuklarını soyup kabaca doğrayın ve fırın kabının zeminine yerleştirin.

Mühürlenen eti fırın kabındaki soğanların üzerine yerleştirin ve önceden 200 C ye ısıtılmış fırında az – orta pişmiş seviyorsanız 4-6 dakika, çok pişmiş seviyorsanız 10 dakikanın üzerinde pişirin.

Mutfak robotunun içerisine sapları ayıklanmış maydanoz yapraklarını koyun, dijon hardal, taneli hardal, kapari ekleyin. Ançüezleri eklemeden önce var ise fazla yağlarını bir peçete yardımıyla alın ve mutfak robotuna ekleyin. Zeytinyağını ve şarap sirkesini ilave edin. Karışım incecik olana kadar çekin.

Eti fırından çıkardıktan sonra içindeki suyu korumak için eti bir beze sarın ve 2-3 dakika dinlendirin.

Bıçak yardımıyla etin üzerine bağladığınız ipi dikkatlice kesin. Eti dilimleyin. Yanında hazırladığınız ançüezli maydanoz ezmesi ve taze maydanoz yaprakları ile servis edin.

Malzemeler

  • 500 gram dana bonfile
  • 1 adet kasap ipi
  • 3 diş sarımsak
  • 2 dal taze kekik
  • 2 dal biberiye
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 adet soğan

Maydanoz ezmesi için:

  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 1 yemek kaşığı taneli hardal
  • 2 yemek kaşığı kadar kapari
  • 4 parça ançüez
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 yarım yemek kaşığı şarap sirkesi
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler