Tarif

4 adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın.

Dana dillerini küçük parçalara kesin.

Elmanın kabuklarını soyun ve ufak parçalara kesin.

Tavayı ocağa, orta ateşe koyun ve içerisine biraz zeytinyağı dökün.

Haşlanmış yumurtaları ortadan ikiye kesin. İçlerinden sarı kısımlarını ufak bir kaşık yardımıyla çıkartın.

Isınmış tavanın içine elma ve dana dillerini koyup soteleyin.  Dana dilleri hafif çıtırlaşınca karışımı ateşten alın. Tavayı yıkamayın.

Mutfak robotunun içerisine dana dilli karışımı doldurun, içerisine ayırdığınız yumurta sarılarını da ekleyin, biraz sızma zeytinyağı gezdirin ve hepsini püre haline getirin.

Yumurta beyazlarının içerisine hazırlanan püreyi bir kaşık yardımıyla doldurun. Pürenin yumurtaya tutunması için parmağınızla püreyi hafifçe bastırın.

Bir kasenin içerisine 2 adet yumurtayı kırıp hafifçe çırpın.

Ayrı iki kaseye de un ve ekmek kırıntılarını koyun.

Elma ve dana dillerini pişirdiğiniz tavaya biraz zeytinyağı gezdirin, altını yakıp tavayı ısıtın.

Yumurtaların dana dili doldurulmuş yüzeyini sırasıyla una, yumurtaya ve ekmek kırıntısına batırın.

Yumurtaların un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulanmış yüzlerini ısınmış tavanın tabanına gelecek şekilde yerleştirin ve dış kısmı hafif çıtır ve altın sarısı oluncaya kadar pişirin.

Yumurtaları servis kasesine aktarın, üzerlerine taze fesleğeni kesip serpiştirin. Servis edin.

Malzemeler

İç harcı için:

  • 200 gram füme dana dili
  • 4 adet yumurta
  • 1 adet ekşi elma
  • 1 ölçü zeytinyağı

Panelemek için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 kase un
  • 1 kase panko ekmek kırıntısı

Benzer Tarifler