İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Dana Etli Güveç ve Patates Kızartması

Oylama 0/5
Fırını önceden 160 dereceye getirin. Soğanı soyup doğrayın. Eti küçük parçalar hâlinde kesip tuz ve biber ektikten sonra unla kaplayın. Tereyağını tavada ısıtıp eti kızartın. Soğanla sarımsağı ekleyip 2 dakika kadar pişirin. Defne yaprağı, fesleğen, et suyu küpü, yarım çay kaşığı rendelenmiş müskat ekleyip birayla ıslatın. 2,5 saat kadar fırında pişmeye bırakın. Fritözü önceden 160 dereceye getirin. Patatesleri kalın kalın kesip önce 5 dakika kızartın. Et piştikten sonra, 180 derecede, altın rengi alana dek kızartın. Güveci patatesle birlikte servis edin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen