Dana Etli Güveç ve Patates Kızartması

Dana Etli Güveç ve Patates Kızartması

Tarif

Fırını önceden 160 dereceye getirin. Soğanı soyup doğrayın. Eti küçük parçalar hâlinde kesip tuz ve biber ektikten sonra unla kaplayın. Tereyağını tavada ısıtıp eti kızartın. Soğanla sarımsağı ekleyip 2 dakika kadar pişirin. Defne yaprağı, fesleğen, et suyu küpü, yarım çay kaşığı rendelenmiş müskat ekleyip birayla ıslatın. 2,5 saat kadar fırında pişmeye bırakın. Fritözü önceden 160 dereceye getirin. Patatesleri kalın kalın kesip önce 5 dakika kızartın. Et piştikten sonra, 180 derecede, altın rengi alana dek kızartın. Güveci patatesle birlikte servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 800 gram güveçlik dana eti
  • 30 gram tereyağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 sap fesleğen
  • 1 tablet et suyu
  • 3 parça müskat
  • 1 şişe Trappist birası
  • 1 kilogram patates
  • 1 ölçü un

Benzer Tarifler