Tarif
Dana kıymayı zeytinyağı ile orta ateşte 2 dakika kavurun.
Pet Chef dana ilik suyu ilavesi yaparak yaklaşık 3 dakika pişirin.
Sebzeleri 3 dakika buzlu suda bekletin ki sebzeler renklerini korusun.
Kaynayan kıyma harcının içerisine ahududu hariç tüm malzemeleri ekleyiniz. 3 dakika daha pişiriniz.
Servis ederken ayırmış olduğunuz ahududu ile servis ediniz.
Veteriner Hekim’in Notu
Menü içerisinde yer alan zerdeçal minik dostlarımızın beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Vücutta inflamasyon (yangının) tedavi edilmesinde etkili olan zerdeçal uygun oranda kullanıldığında bağırsak hücrelerinin yangısal hasarlardan korumaktadır. Uzun vadede kullanımında sindirim sitemi hastalıkları ve dermatolojik hastalıkların tedavisinde avantaj sağlamakta olduğundan, dört ayaklı aile üyeleri için en iyisini isteyen evcil dostlarımızın ebeveynleri zerdeçalı kullanarak onlar için sağlıklı bir beslenme planlayabilirler.
Servis Önerisi
Orta büyüklükteki köpekler için 1 porsiyon olarak günde 2 defa verebilirsiniz.
Chef’in Notu
Ahududu yerine çilek, yaban mersini ya da böğürtlen kullanabilirsiniz.
Enerji: 740,6 kcal
Karbonhidrat: 28,6 g %16
Protein: 42,3 g %24
Yağ: 49,7 g %60
Lif: 10,2 g
Malzemeler
- 150 gr dana kıyma
- ⅓ dilim balkabağı (küçük doğranmış)
- 10 adet ahududu
- ½ su bardağı bezelye
- 2 yemek kaşığı siyah pirinç (suda bekletilmiş)
- 1 dal taze biberiye
- ½ çay kaşığı zerdeçal
- 1 su bardağı Pet Chef dana ilik suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı