Tarif

Dana kıymayı zeytinyağı ile orta ateşte 2 dakika  kavurun. 

Pet Chef dana ilik suyu ilavesi yaparak yaklaşık  3 dakika pişirin. 

Sebzeleri 3 dakika buzlu suda bekletin ki  sebzeler renklerini korusun. 

Kaynayan kıyma harcının içerisine ahududu  hariç tüm malzemeleri ekleyiniz.  3 dakika daha pişiriniz.  

Servis ederken ayırmış olduğunuz ahududu ile  servis ediniz. 

Veteriner Hekim’in Notu

Menü içerisinde yer alan zerdeçal minik dostlarımızın  beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Vücutta  inflamasyon (yangının) tedavi edilmesinde etkili  olan zerdeçal uygun oranda kullanıldığında bağırsak  hücrelerinin yangısal hasarlardan korumaktadır.  Uzun vadede kullanımında sindirim sitemi  hastalıkları ve dermatolojik hastalıkların tedavisinde  avantaj sağlamakta olduğundan, dört ayaklı aile  üyeleri için en iyisini isteyen evcil dostlarımızın  ebeveynleri zerdeçalı kullanarak onlar için sağlıklı bir  beslenme planlayabilirler. 

Servis Önerisi

Orta büyüklükteki köpekler için 1 porsiyon  olarak günde 2 defa verebilirsiniz. 

Chef’in Notu

Ahududu yerine çilek, yaban mersini ya da böğürtlen kullanabilirsiniz. 

Enerji: 740,6 kcal

Karbonhidrat: 28,6 g  %16

Protein: 42,3 g %24

Yağ: 49,7 g %60 

Lif: 10,2 g

Malzemeler

  • 150 gr dana kıyma 
  • ⅓ dilim balkabağı (küçük doğranmış) 
  • 10 adet ahududu 
  • ½ su bardağı bezelye  
  • 2 yemek kaşığı siyah pirinç (suda bekletilmiş) 
  • 1 dal taze biberiye 
  • ½ çay kaşığı zerdeçal 
  • 1 su bardağı Pet Chef dana ilik suyu 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 

Benzer Tarifler