Dana Köftesi Körisi

Dana Köftesi Körisi

Tarif

Bir kasenin içine mercimekleri koyun. Tuz, karabiber, garam masala ve kıymayı ekleyin. Ellerinizi kullanarak yoğurun. Karışımı ikiye bölün. Ellerinizi ıslattıktan sonra her iki yarıyı altışar paraya bölüp parmak biçiminde şekillendirin. Tavada kızdırdığınız bir yemek kaşığı sıvı yağın içine koyun. Kızarınca diğer yüzünü çevirin. Bir ölçü pirinci, iki ölçü kaynar suyu ve kakuleyi tencereye koyun. Karıştırın. Fasulyeleri ekleyip kapağını kapatın. Domatesleri blendırın içine sıkarak koyun. Soyulmuş zencefili, taze soğanları, çili biberinin yarısını, kişniş saplarını, zerdeçal, bal, köri macunu ve Hindistan cevizi sütünü koyup bir araya gelene kadar çalıştırın. Köftelerin olduğu tavaya dökün, kaynamaya bırakın. Tadına bakarak çeşnilendirin. Pilavın kapağını açıp bezelyeleri ekleyin. Hepsini karıştırıp birkaç dakika daha pişmeye bırakın. Pişmemiş papadum’ları mikrodalga fırına koyup 800 vatta bir ya da iki dakika kabarana kadar pişirin. Kalan çili biberi doğrayın. Kişniş yapraklarıyla birlikte körinin üstüne serpiştirin. Üstüne biraz yoğurt koyarak limon dilimleri, papadum ve bezelyeli, fasulyeli pilavla servis edin.

Malzemeler

  • 1 paket haşlanmış yeşil mercimek konservesi
  • 1 tatlı kaşığı Garam Masala
  • 400 gram yağsız dana kıyması
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 3 adet olgun domates
  • 1 adet zencefil
  • 2 adet taze soğan
  • 1 adet çili biberi
  • 1 demet taze kişniş
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı köri ezmesi
  • 200 gram light Hindistan cevizi sütü
  • 4 yemek kaşığı yağsız yoğurt
  • 1 adet limon
  • 300 gram kepekli pirinç
  • 2 adet kakule
  • 200 gram taze fasulye
  • 200 gram bezelye
  • 2 adet çiğ papadum

Benzer Tarifler