Dana Stroganof

Dana Stroganof

Tarif

Bir ölçü pirinç, iki ölçü kaynar su, kekik yaprakları, bir tutam tuz ve karabiberi orta büyüklükte bir tencereye koyup kapağını kapatın. Ara sıra karıştırın. Soğanları soyun. Mutfak robotunda kornişonlarla birlikte ince ince çekin. Bir kaseye alın. Maydanoz saplarını ince ince kıyın. Yapraklarını rastgele doğrayın. Kornişonların sirkesinden az miktarda ilave edip, bir tutam tuzla birlikte iyice harmanlanana kadar karıştırın. Mantarları dilimleyin ya da parçalayın. İki yemek kaşığı sıvı yağla birlikte tavaya alın. Soyulmamış sarımsağı, sarımsak ezici yardımıyla ezerek tavaya ekleyin. Maydanoz turşusunun üçte ikisini ekleyin ve düzenli olarak karıştırın. Biftekleri bir santim kalınlığında dilimleyip tuz, karabiber, toz kırmızıbiber ve rendelenmiş limon kabuğuyla karıştırın. Mantarları tabağa alın. Tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip biftekleri tek kat olacak şekilde dizin ve kızartın.

Pilav tenceresine ıspanağı ekleyip tekrar kapağını kapatın. Bifteklere brendiyi dikkatlice ekleyin. İsterseniz brendiyi dikkatlice yakın. Alevlerin sönmesini bekleyin. Mantarları tekrar tavaya alın. Yoğurt ve sütü de ekleyerek kaynatın. Sönmüş olan ıspanağı servis tabağına alın. Sonra karıştırdığınız pilavı üstüne serpiştirin. Stroganof’u üstüne yerleştirin. Sıkıp suyunu süzdüğünüz turşuları da tabağa yüksekten serpin.

Malzemeler

  • 300 gram kepekli pirinç
  • 1 yarım demet taze kekik
  • 200 gram körpe ıspanak
  • 1 adet küçük kırmızı soğan
  • 1 avuç kornişon
  • 1 demet maydanoz
  • 300 gram karışık mantar
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yağı çıkarılmış fileto biftek
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 adet limon
  • 1 kapak brendi
  • 4 yemek kaşığı yağsız yoğurt
  • 1 ölçü yarım yağlı süt

Benzer Tarifler