Dark Biralı Dana Etli Börek

Dark Biralı Dana Etli Börek

Tarif

Dana etini küp küp doğradıktan sonra üstlerini tuz, karabiber ve kekikli unla kaplayıp zeytinyağı kızdırılmış tavada kızartın. Bu arada, malzemelerin geri kalanlarını hazırlayın. Soğanı, sarımsakları ve çili biberlerini ince ince doğrayıp havuçları dilimleyin. Her yanı altın rengine büründüğünde eti, ocağın üstünden alın. Aynı tavada önce soğan ve sarımsakları bir defne yaprağıyla birlikte hafifçe kavurun, ardından çili biberleriyle havuçları ekleyin. Tuz ve karabiber ekin, gerekirse biraz daha yağ ekleyin. Malzemeleri 3 dakika daha kavurup eti tekrar tavaya alın. Tavadakileri karıştırıp dark birayı dökün. Sos koyulaşana, et de biranın içinde mükemmel bir şekilde pişene dek, 20 - 30 dakika pişirin.

Böreği tamamlamak için, karışımı tavadan almadan, milföy hamurunu malzemelerin üstüne koyun, ardından 5 dakikalığına önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Hamur kıtır kıtır olup altın rengine büründüğünde hazır demektir. Böreği porsiyonlara ayırıp servis edebilirsiniz. Börek herkesin sevdiği ve pek çok farklı malzemeyle hazırlanabilen bir yemektir. Bu sadece bir öneriydi. Siz de mutlaka deneyin!

Malzemeler

  • 1 kilogram dana eti
  • 100 gram un
  • 4 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 adet kurutulmuş çili biberi
  • 1 adet dark bira
  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler