İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Dark Biralı Dana Etli Börek

Oylama 0/5
Dana etini küp küp doğradıktan sonra üstlerini tuz, karabiber ve kekikli unla kaplayıp zeytinyağı kızdırılmış tavada kızartın. Bu arada, malzemelerin geri kalanlarını hazırlayın. Soğanı, sarımsakları ve çili biberlerini ince ince doğrayıp havuçları dilimleyin. Her yanı altın rengine büründüğünde eti, ocağın üstünden alın. Aynı tavada önce soğan ve sarımsakları bir defne yaprağıyla birlikte hafifçe kavurun, ardından çili biberleriyle havuçları ekleyin. Tuz ve karabiber ekin, gerekirse biraz daha yağ ekleyin. Malzemeleri 3 dakika daha kavurup eti tekrar tavaya alın. Tavadakileri karıştırıp dark birayı dökün. Sos koyulaşana, et de biranın içinde mükemmel bir şekilde pişene dek, 20 - 30 dakika pişirin.

Böreği tamamlamak için, karışımı tavadan almadan, milföy hamurunu malzemelerin üstüne koyun, ardından 5 dakikalığına önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Hamur kıtır kıtır olup altın rengine büründüğünde hazır demektir. Böreği porsiyonlara ayırıp servis edebilirsiniz. Börek herkesin sevdiği ve pek çok farklı malzemeyle hazırlanabilen bir yemektir. Bu sadece bir öneriydi. Siz de mutlaka deneyin!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho