Deli Suda Pişmiş Balık

Deli Suda Pişmiş Balık

Tarif

Acqua pazza – mükemmel ada balığı tarifi

Bütün balıkları kılçıklarıyla pişirerek daha güzel bir lezzet ve sululuk sağlamanın daha kolay olduğu, ayrıca balığı fazla pişirmenin daha zor olduğu ve aynı zamanda daha değerli kılan bu harika yöntemi paylaşmaktan heyecan duyuyorum. Her şey bu yemeğin lezzetine lezzet katıyor -  çok güzel bir şey!

Taze soğanları ve rezeneyi temizleyin (yapraklarını atmayın), havucu soyun, ardından hepsini

½ cm kalınlığında dilimleyin. Domatesleri ikiye bölün. Sarımsakları ve biberleri soyun ve ince ince doğrayın. Zeytinleri ezin ve çekirdeklerini ayıklayın. Büyük bir kızartma tavasını 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yüksek ateşe koyun. Soğan, rezene ve havucu ilave edin. 4 dakika sonra domates, sarımsak, biber ve zeytinleri ilave edin. Sebzeleri 2 dakika boyunca soteleyin. Bu esnada balıkların her iki tarafına hafifçe çizikler atın (bu işlem balık pişerken tatların ve sıcaklığın nüfuz etmesine yardımcı olur).

Balıkları sebzelerin üzerine koyun, otların yarısını balığın içine doldurun. Ardından şarabı üzerlerine dökün ve yarı yarıya azalmasına izin verin. Tavanın kenarından 1 cm yukarı gelecek şekilde yaklaşık 300 ml su ekleyin. Kapağını kapatın ve 8 dakika boyunca yüksek ateşte pişmeye bırakın (altının kaynaması, üstte buhar kokulu sebzeler demek). Kalan otların üzerine limon kabuğu rendesini ekleyin, limonu doğrayın ve karıştırın.

Tencerenin kapağını açın ve pişirme suyunu balıkların üzerine gezdirerek 1 dakika pişirin. Balığın pişip pişmediğini kontrol etmek için başın yakınındaki en kalın kısma gidin - et kemikten kolayca ayrılırsa pişmiş demektir. Bir tabağa alın, sebzeleri ve yemek sularını kaşıklayın, sızma zeytinyağı gezdirin, limonlu otları serpin, ardından limon sıkın. Dayanılmaz sosa banmak için ekmekle veya patates, kuskus veya pilavla servis edebilirsiniz.

KALORİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

407kcal

17.3g

1.6g

40.3g

11.6g

10.1g

08g

3.3g

Malzemeler

  • 2 taze soğan
  • ½ rezene
  • 1 havuç
  • 200 gr olgun, karışık renkli çeri domates
  • 3 diş sarımsak
  • ½ taze acı kırmızı biber
  • 8-10 karışık zeytin (çekirdekli)
  • zeytinyağı
  • 2 x 350 gr çipura, alabalık, levrek, barbunya gibi bütün yuvarlak balık, temizlenmiş
  • Maydanoz, nane, rezene yeşilliği gibi 1 demet karışık taze yumuşak ot (30 gr)
  • 150 ml Greco di Tufo beyaz şarap
  • 1 limon
  • sızma zeytinyağı           

Benzer Tarifler