Tarif

İyice yıkadığınız bir demet deniz börülcesini saplarını kesmeden kaynayan suda haşlayın. Kum midyesi jölesi yapmak için yaprak jelatinleri kırarak bir kase suya koyun. Yumuşayan jelatini bir başka kaba alın. Kum midyesinin haşlama suyunu ve garnitürlerini mutfak robotundan geçirerek elde edeceğiniz sosu jelatinin üzerine dökün.(tarif için bkz: KUM MİDYELİ ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE) Jelatin sosun içinde iyice eriyinceye kadar karıştırın. Yaprak jelatin sosunuzun soğuduktan sonra jöle kıvamına gelmesini sağlayacaktır. Karışımı soğuğa dayanaklı çukur bir kaba alıp buzdolabına koyun. Börülce mezesinin sosu için limonun suyunu sıkın. Sarımsakları bir tutam tuz ile havanda dövün. Kaynar suda yumuşayan deniz börülcelerini içi soğuk su dolu bir kaba alın ve dinlendirin. Dinlenen börülceyi kurulayıp kök kısmından uç kısmına doğru sıyırarak kılçıklarını temizleyin. Dövülmüş sarımsak ve limon suyunu temizlediğiniz deniz börülcesiyle karıştırın ve üzerine dilediğiniz kadar zeytinyağı ekleyin. Dolapta soğuyarak kıvamını almış olan kum midyesi jölenizi kare dilimler halinde kesin.

Servis tabağına aldığınız deniz börülcesinin üstüne kum midyesi jölenizi dilimler halinde koyarak servis edin.

Malzemeler

  • 1 demet deniz börülcesi
  • 3 adet jelatin yaprağı
  • 1 ölçü su
  • 1 yarım limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler