Tarif

Tuz koyduğunuz kaynar suda spagettiyi 7 dakika boyunca pişirin. Spagetti, parmaklarınız arasında sıkılabilir kıvama geldiğinde hazırdır. Spagettiyi süzün ve süzgeçte bekletin. Süzgeci, tencerenin içinde bekletin ve bu sırada kaynar suyun bir kısmı da tencerede olsun ki servis zamanına kadar spagettiniz kurumasın.

Şimdi de kabuklu malzemelerimize geçelim. Bunları geniş bir kızartma tavasında kızartmalısınız. Yağsız tavayı ocağa koyup kızdırın ve çeşniyi hazırlamaya başlayın. Zencefili soyup rendeleyin, çili, maydanoz ve kişnişi doğrayın, zeytinyağı gezdirin ve tuz ve biberle çeşnilendirin. Çeşni, kabuklularımızı bulayıp malzemelerimizi tavaya atacak kıvama gelmiştir. Tavaya atınca limon suyu ve limon rendesini ekleyin. Kabuklar açılana ve aromalarını salmaya başlayana kadar birkaç dakika pişirin. Bu, piştiklerinin göstergesidir.

Son olarak, makarnayı alın, biraz zeytinyağı gezdirin ve kabuklularla karıştırın. Üstüne biraz doğranmış maydanoz, çili ve kişnişin yanı sıra renk ve tazelik katması için nane yaprağı serpin. Son olarak limon dilimleriyle süsleyin. İşte: Çok güzel, servise hazır bir yemek. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 250 gram tarak kum midyesi
  • 250 gram kum midyesi
  • 250 gram kara midyesi
  • 500 gram spagetti
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet çili biberi
  • 1 adet limon
  • 1 miktar toz zencefil
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar maydanoz
  • 1 miktar kişniş

Benzer Tarifler