İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Deniz Mahsüllü Club Sandviç

Oylama 0/5

Tavayı ocağa koyun. Esmer ekmeklerin üzerine biraz zeytinyağı gezdirip tava henüz ısınmamışken ekmekleri yerleştirin ve çevirerek kızartın.

Sosu hazırlamak için 2 adet yumurtanın sarısını ayırıp derin bir kaba koyun. Beyazlarını daha sonra kullanmak için ayırın.  

Yumurta sarılarının üzerine üzüm sirkesini dökün. Dereotunu da ekleyip azar azar zeytinyağı ilave ederek malzemeleri el blenderı yardımıyla çekin. Sos köpürüp yoğun bir kıvam alıncaya dek zeytinyağı ekleyin. En son biraz da tuz ilave edip karıştırın.

Levreğin filetosunu çıkartın. Dilerseniz alırken balıkçınızdan isteyebilirsiniz. Levrek filetolarını 2 parçaya kesip üzerlerine tuz serpin.

Kızaran ekmekleri tavadan alıp tavaya biraz zeytinyağı dökün ve levrekleri derileri tavanın tabanına değecek şekilde yerleştirip pişirin.

Temizlenmiş bütün kalamarı ortadan ikiye kesip sivri kısımlı parçayı daha sonra kullanmak için ayırın.

Geniş olan parçayı keserek kalın uzun bir şerit halinde açın. Bu parçanın üzerine, bıçağın uç kısmıyla, derin olmayacak şekilde, bir ucundan diğer ucuna verev çizikler atıp, aynı çizikleri diğer uçtan tam tersine tekrarlayarak, kalamarın üzerine çapraz çizikler atmış olun. Bu işlem kalamarın pişerken sert kalmasını önleyecektir.

Çizikleri tamamladığınız zaman parçayı ortadan ikiye bölüp üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirip tuz atın.  

Levreğin bir yüzü piştiği zaman öteki yüzünü çevirin ve tavanın boş kalan kısmına kalamarları koyup pişmeye bırakın. Kurutmamak için kalamarları çok fazla pişirmeyin.

Pişen levrek ve kalamarın altını kapatıp üzerlerine rendenin ince tarafıyla limonun kabuğunun yarısını rendeleyip yine yarısının da suyunu sıkın.

1 adet kırmızı soğanın kabuklarını soyup halka halka dilimleyin.

Kornişon turşuyu uzunlamasına ince ince dilimleyin.

1 adet Yedikule marulunu yapraklarına ayırın.

Avokadoyu uzunlamasına ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkartın ve yarısını ince ince dilimleyin.

Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine hazırladığınız sostan sürün. Ortadan kalacak dilimin her iki yüzüne de sos sürün.

Sandviçin en alt katına halka soğanlardan yerleştirip levrekleri dizin. Kornişon turşuları yerleştirip birkaç dilim de avokado koyun.

İkinci katın da üzerine soğan yerleştirip marul yapraklarından koyun ve kalamarları yerleştirip kalan avokadoları dizin. Füme somonları da yerleştirin.

Yumurta beyazlarını kaseye koyup çırpın ve levreklerin piştiği tavaya koyup pişirin. Üzerine çok az tuz ve karabiber serpin.

Pişen yumurta beyazını en alt kata, levreklerin üzerine yerleştirin. Somonların bulunduğu ikinci katı bu katın üzerine dikkatlice koyun. En üste de bir yüzü soslanmış son ekmek dilimini kapatın.

2 katlı sandviçin dört köşesinden uzun kürdan ya da çöp şiş batırıp, tırtıklı bir ekmek bıçağı yardımıyla, içindeki malzemeleri dağıtmadan, ekmeği kürdanların arasından dört parçaya kesin. 

Dilerseniz bir şişin ucunu diğer şişe saplı sandviçe batırarak, toplamda iki adet uzun sandviç elde edebilirsiniz.

Sandviçin yanında servis etmek için 1 adet Yedikule marulunu yapraklarına ayırıp elinizle birkaç parçaya bölün.

Salatalığı kabuğunu soymadan soyacak yardımıyla şerit şerit kesin. Dereotunu da kabaca doğrayın.

Geri kalan avokadonun kabuğunu soyup kabaca doğrayın ve ½ soğanı da incecik dilimleyip tüm malzemeyi birbiriyle karıştırın. Üzerlerine limonun geri kalan kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin.

Club sandviçleri servis edeceğiniz tabağa koyup yanına hazırladığınız salatayı yerleştirin ve hem salatanın hem de sandviçin üzerine sostan gezdirin.  Salatanın üzerine kapariyi de koyup servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Hazer Amani