İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Deniz Mahsüllü Pilav

Oylama 0/5

Tencereye 3 su bardağı suyu koyup içine 2 tutam haspir atın, zerdeçaldan da aynı oranda olacak kadar rendeleyip suyu kaynamaya bırakın.

Levrek filetosunu kesme tahtasına koyup 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Üzerine zeytinyağı gezdirip, tuz atın.

Karideslerin kuyruğu hariç kabuğunu ve iç organlarını temizleyip uzunlamasına keserek ikiye ayırın.

Jasmine pirincini süzgece koyup akan suyun altında nişastası gidene dek durulayın.

Durulanan pirinci yapışmaz yüzeyli derin bir tencereye koyup üzerine hazırladığınız haspirli suyu dökün. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, pirinci suyunu çekip diriliğini kaybedinceye dek pişmeye bırakın.

Ayrı yapışmaz tabanlı derin bir tavaya levrekleri, derileri tavanın tabanına değecek şekilde koyup üzerlerine rendenin ince kısmıyla 1 adet limonun kabuğunu rendeleyin ve parçalamadan çevirerek levrekleri pişirin. Pişen levrekleri bir tabağa alın.

Levreğin piştiği tavaya midyeleri koyup üzerine 1 su bardağı kadar su dökün ve tavanın kapağını kapatarak suyun buharıyla midyeleri pişmeye bırakın. Bu işlem sırasında kabuğunu açmayan midye olursa yemekte kullanmayın, bozuk demektir.

Kırmızı soğanın kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin ve kalınca dilimledikten sonra midyelere ilave edin. Üzerlerine 1 adet limonun kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyip 1 tutam da tuz atın ve tekrar kapağını kapatarak soğanlar yumuşayana dek pişirme işlemine devam edin.

İç midyenin suyunu süzüp pişmekte olan pirincin içine ekleyip karıştırın, ½ çay kaşığı kadar da kırmızı toz biber ekleyip tekrar kapağını kapatarak pirinci suyunu çekene dek pişirmeye devam edin.

Dereotunun sapını ayıklayıp doğrayın.

1 diş sarımsağın kabuklarını ayıklayıp ince ince doğrayın.

Maydanozun da saplarını ayıklayıp yapraklarını kabaca doğrayıp, dereotu ve sarımsakla birleştirip hepsini beraberce kıyın.

Kıyılmış otlardan 2 tutam kadar alıp soğan ve midyelerin üzerine serpin, 1 adet limonun da suyunu üzerlerine sıkıp karıştırın. Kısa bir süre daha pişirin.

Suyunu çeken iç midyeli pilavın kapağını açıp soğanlı midyeleri üzerine boşaltın, geri kalan ot karışımının yarısını da dökün. Pilavın ısısıyla midyelerin suyunu içine çekmesi için bu şekilde kapağı kapalı olarak biraz daha kısık ateşte pişirin.

Midyeleri pişirdiğiniz tavanın içine 1 limonun suyunu sıkıp tahta kaşık yardımıyla tavanın dibini kazıyarak tavada pişenlerin lezzetinin limon suyuna karışmasını sağlayın. Biraz zeytinyağı da ekleyip karidesleri koyun ve renk alıncaya dek pişirin. Üzerine geri kalan ot karışımını da serpin.

2 adet çili biberi küçük küçük doğrayıp karideslere ilave edin, rendenin ince tarafıyla misket limonun kabuğunu üzerine rendeleyip karıştırın.

Midyeli pilavı kaşık kaşık alarak karideslerin bulunduğu tavaya aktarın, 3-4 dilimini servis için ayırıp levrekleri de ilave edin ve beraberce tüm malzemeyi tavada sallayarak son bir kez harmanladıktan sonra servis tabağına aktarın.

Pilavın üzerine ayırdığınız levreklerden yerleştirin, misket limonundan ufak bir parça kesip suyunu sıkın ve servis edin. 

Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Hazer Amani