Deniz Ürünleri

Deniz Ürünleri

Tarif

Istakozu 100 derecede, 15 dakika boyunca, buharda pişirin. Midyeleri 85 derecede, 10 dakika boyunca, buharda pişirin. 4 dakikadan sonra bir kase karidesi midyelerin yanına ekleyip 6 dakika daha pişirin. Bu arada istiridyeleri istiridye bıçağıyla açın, etini kabuğundan ayırın. Büyün bir tabağı kırılmış buzla doldurun. Deniz ürünlerini buzun üstüne yerleştirin.

Sos için bütün malzemeleri karıştırıp tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Sosu da tabağın ortasına koyun.

Malzemeler

  • 1 ölçü ıstakoz
  • 1 ölçü karides
  • 1 ölçü midye
  • 1 ölçü istiridye
  • 1 ölçü füme somon
  • 1 ölçü kırık buz
  • 1 adet limon

Sos için:

  • 100 mililitre mayonez
  • 200 mililitre az yağlı yoğurt
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler