İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Deniztarağı Çorbası

Oylama 0/5
Arpacık soğanları soyup ince ince doğrayın. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Yengeç etini ince ince kesin. Tereyağını derin bir tencerede kızdırıp arpacık soğanları 3 dakika kadar kavurun. Unu ekleyip karıştırın. Karıştırırken sütü ve balık suyunu ekleyip yine karıştırın. Patates küplerini atıp çorbayı 20 dakika kadar ağır ateşte kaynatın. Son 5 dakikasında yengeç etini atın. Çorbayı tuz, karabiber ve Worcestershire sosuyla çeşnilendirin. Frenk soğanlarını doğrayın. Ekmeklerin üstünü kesip içini çıkarın. Çorbayı ekmeklerin içinde servis edip üstlerine Frenk soğanlarını serpiştirin.

Rudolph’un püf noktası: Balık suyunu her yerden alabildiğiniz gibi kendiniz de yapabilirsiniz. Dil veya kalkan balığının kılçıklarını, kereviz, açık renkli sebzeler, kekik, defne yaprağı, misket limonu, biraz beyaz şarap ve bol suyla kaynatın.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen