Tarif

Arpacık soğanları soyup ince ince doğrayın. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Yengeç etini ince ince kesin. Tereyağını derin bir tencerede kızdırıp arpacık soğanları 3 dakika kadar kavurun. Unu ekleyip karıştırın. Karıştırırken sütü ve balık suyunu ekleyip yine karıştırın. Patates küplerini atıp çorbayı 20 dakika kadar ağır ateşte kaynatın. Son 5 dakikasında yengeç etini atın. Çorbayı tuz, karabiber ve Worcestershire sosuyla çeşnilendirin. Frenk soğanlarını doğrayın. Ekmeklerin üstünü kesip içini çıkarın. Çorbayı ekmeklerin içinde servis edip üstlerine Frenk soğanlarını serpiştirin.

Rudolph’un püf noktası: Balık suyunu her yerden alabildiğiniz gibi kendiniz de yapabilirsiniz. Dil veya kalkan balığının kılçıklarını, kereviz, açık renkli sebzeler, kekik, defne yaprağı, misket limonu, biraz beyaz şarap ve bol suyla kaynatın.

Malzemeler

  • 3 adet arpacık soğanı
  • 400 gram patates
  • 300 gram yengeç eti
  • 40 gram tereyağı
  • 40 gram un
  • 1 litre süt
  • 500 mililitre balık suyu
  • 1 demet Frenk soğanı
  • 1 ölçü Worcestershire sosu
  • 1 tutam tuz
  • 4 adet kıtır roll ekmek
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler