Tarif

Enginar ve bademlerin yarısını tencerede kavurun. 2 su bardağı pirinci tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra 3 su bardağı suyu ekleyin. 2 tablet Knorr tavuk bulyonu da ilave edin. Dereotlarını ekleyin.

Teflon veya seramik kaplama bir pilav tenceresini ateşe koyup hafiften ısıtın. Margarin ile tencereyi yağlayın ve yufkayı geniş bir şekilde yayın. Geri kalan bademleri ve enginarları yufkanın içine serpiştirin, tencerenin tabanına tam oturacak şekilde yanlarını katlayın. Dereotu ve enginarlı pilavı yufkanın üzerine boşaltıp kısık ateşte 15 dakika demlenmeye bırakın. Bir servis tabağının üzerine ters çevirerek servis edin.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet Knorr tavuk bulyon
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı dereotu
  • 3 kaşık hidrojene bitkisel margarin
  • 3 kaşık eritilmiş margarin
  • 4 adet enginar
  • 1 su bardağı badem
  • 1 adet yufka

Benzer Tarifler