Destansı Fırında Karışık Izgara

Destansı Fırında Karışık Izgara

Tarif

Doldurulmuş tavuk, rulo domuz eti ve dana eti

ÖN HAZIRLIK Dolgu için soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Ardından orta ateşte büyük bir yapışmaz tavaya koyun, çeşnilendirin ve düzenli olarak karıştırarak 15 dakika yağsız şekilde pişirin. Tereyağı ve kızılcıkları ekleyin, limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın, ardından adaçayı yapraklarını koparın, doğrayın ve ekleyin. 5 dakika daha veya soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Konyak ekleyin, dilerseniz dikkatlice yelleyin, sonra pişmeye bırakın, altını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra panettoneyi parçalayın, yumurtayı ekleyin ve iyice ezin. Domuz karnının derisi aşağıda kalacak şekilde 4 x 60 cm uzunluğunda kasap ipine oturtun. Dolgunun yarısını koyun, ardından yuvarlayın ve çıkan dolguyu geri sokun ve sabitlemek için bağlayın. Kalan dolguyu tavuğun boyun boşluğuna doldurun. Ardından deriyi geri çekin ve kuşun altına sokun. Kekiği diğer boşluğa koyun, ardından bacakları iple birbirine bağlayın, kanatları da sıkıştırın ve ortasından bağlayın. Hepsinin üstünü örtün ve gece boyunca soğutun.

PİŞİRME GÜNÜ Etleri pişirmeye başlamadan bir saat önce buzdolabından çıkarın, her bir parçayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile ovun ve deniz tuzu ve karabiber ile çeşnilendirin. Fırını önden 190°C'ye ısıtın. Orta rafta büyük bir kızartma tepsisinde sadece domuz etini 15 dakika pişirin, ardından tavuğu ekleyin ve 15 dakika daha pişirin. Dana etini ekleyin, etleri tepside biriken sular ile yağlayın ve son 1 saat ya da her şey pişip sular berraklaşana kadar devam edin. Etleri bir tabağa alın, üzerini folyo ve temiz bir bez ile örtün ve 1 saat dinlendirin. Tepsiyi sosunuzu yeniden ısıtmak için kullanabilirsiniz - fazla yağı alın, ardından sosu ocakta orta-düşük ısıda iyice ısınana kadar, yapışkan parçaları kazıyarak pişirin. Dinlenme suyunu sosun içine dökün, ardından tüm eti dilimlemeden önce ipi çıkarın.

Malzemeler

  • 3 soğan
  • 30 gr tuzsuz tereyağı
  • 30 gr kurutulmuş kızılcık
  • Limon
  • bir demet adaçayı (20g)
  • 30ml konyak
  • 300g panettone veya ekmek kırıntıları
  • 1 büyük serbest dolaşan tavuk yumurtası
  • 1.2kg domuz karnı, kemiği alınmış, derisi alınmış ve çentik atılmış
  • 1.5 kg serbest dolaşan bütün tavuk
  • 1 demet kekik (20 gr)
  • 1.2 kg dana nuar, kemiği alınmış, yağı üzerinde, yuvarlanmış ve bağlanmış
  • zeytinyağı

 

 

Benzer Tarifler