Tarif

Rezeneleri doğrayın. Ispanağı yıkayıp iyice süzün. Sarımsağı soyup doğrayın. Mercanköşkün yapraklarını ayıklayın. Doğranmış rezeneyi bol yağın içinde, kısık ateşte, 12-15 dakika boyunca pişirin. Bu arada, dil balığını tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Dil balığını hazırlarken yumurtasını mutlaka çıkarın. Tereyağını tavada eritip balıkları kızartın. Sonra sarımsak, mercanköşk ve limon suyunu ekleyip, önceden ısıtılmış fırında 8 dakika daha ısıtın. Rezeneye son anda ıspanağı ekleyip hafifçe kavurun. Tuzla çeşnilendirin. Tavada kızartılmış dil balığını ıspanak ve tavada kavrulmuş rezeneyle servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet rezene
  • 300 gram ıspanak
  • 1 yarım demet mercanköşk
  • 2 adet dil balığı
  • 100 gram tereyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler