İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Dil Balığı

Oylama 0/5
Rezeneleri doğrayın. Ispanağı yıkayıp iyice süzün. Sarımsağı soyup doğrayın. Mercanköşkün yapraklarını ayıklayın. Doğranmış rezeneyi bol yağın içinde, kısık ateşte, 12-15 dakika boyunca pişirin. Bu arada, dil balığını tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Dil balığını hazırlarken yumurtasını mutlaka çıkarın. Tereyağını tavada eritip balıkları kızartın. Sonra sarımsak, mercanköşk ve limon suyunu ekleyip, önceden ısıtılmış fırında 8 dakika daha ısıtın. Rezeneye son anda ıspanağı ekleyip hafifçe kavurun. Tuzla çeşnilendirin. Tavada kızartılmış dil balığını ıspanak ve tavada kavrulmuş rezeneyle servis edin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen