Tarif

Dili büyükçe bir tencerenin içine koyup üzerine defne yaprağı, rezene tohumu, çubuk tarçın ve kakuleyi ekleyin.

Soğanın kabuklarını ister soyarak ister soymadan dörde bölün ve tenceredekilere ilave edin.

Tencereye dilin üzerini örtecek kadar sıcak suyu ekledikten sonra kapağını kapatıp dili pişmeye bırakın. Bu işlem yaklaşık 1-1,5 saat sürecektir.

Kırmızı soğanların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın ve halkaları elinizle ayırarak kasenin içine koyun.

Soğanların üzerine ½ limonun suyunu sıkın, 2 tutam sumak ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip elinizle fazla bastırmadan hafifçe karıştırın. Soğanı rengini vermesi için bir kenarda bekletin.

Maydanozların yapraklarını saplarından ayırıp incecik doğrayın. Maydanoz saplarını pişmekte olan dilin içine ekleyin.

Pişen dili bir tabağa çıkartın ve hala sıcakken üzerindeki deriyi soyun. Soğudukça bu işlem zorlaşacaktır. Derisi soyulan dili ılınması için kenarda bekletin.

Sosu hazırlamak için yoğurdu bir kasenin içine koyup hardalı ekleyin ve 1 tutam da tuz ilave edin. Çırpma teliyle tüm malzemeyi karıştırın.

Doğranmış maydanozdan 1 tutam alıp sosun içine ekleyin ve tekrar karıştırın.

Rengi iyice ortaya çıkan soğanların üzerine doğranmış maydanozdan ekleyip karıştırın ve soğanı servis tabağına yerleştirin.

Ilınan dili kesme tahtasının üzerine koyup ince ince dilimledikten sonra servis tabağına koyun ve üzerine doğranmış maydanozdan serpin. Yanında hazırladığınız hardallı yoğurt sos ile servis edin. 

Malzemeler

  • 1 adet dana dili
  • 6 adet defne yaprağı
  • 1 tutam rezene tohumu
  • 3 adet tarçın çubuğu
  • 1 tutam kakule
  • 1 adet soğan
  • 1 ölçü su

Soğan için:

  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 adet limonun yarısı
  • 2 tutam sumak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 10 dal maydanoz

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 çay kaşığı hardal
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler