Tarif

Pırasa saplarını ince parçalara kesin. Arpacık soğanları da küçük parçalara kesin.

Ocağa çorbayı hazırlayacağınız tencereyi koyun, içine zeytinyağı dökün ve ısınması için altını yakın. Tuz da serpiştirin.

Tencereye pırasa ve soğanları koyun ve terlemeye bırakın.

Ispanak yapraklarını iyice yıkayın ve yaprakların ucunda bulunan kök (sap kısmı) kısmını yapraklarından çekerek ayırın. Bu kısım pişse de erimeyecektir.

Tencereye temizlenmiş ve yıkanmış bezelyeleri ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Et suyunu ilave edin. Ateşin altını biraz daha açıp tencerenin kapağını kapatın ve bezelyeleri yumuşamaya bırakın.

Bezelyeler yumuşayınca ıspanak yapraklarının yarısını alıp üst üste koyun ve gelişigüzel küçük parçalara kesin, kaynamakta olan çorbanın içerisine atıp karıştırın.

Çorbanın altını kapatın ve el blenderı yardımıyla çorbayı tencerenin içinde çekerek püre haline getirin.

Çorbanın tekrar altını kısık ateşte yakın ve çırpma teliyle çorbayı karıştırarak yavaş yavaş kremayı ekleyin. Tuz, karabiber ilave edin. Altını kapatın.

Çorbayı pütürlü sevmiyorsanız bir de süzgeçten geçirip tekrar kaynatabilirsiniz.

Çorbayı servis kaselerine alın. Geri kalan pırasa yapraklarını ince ince kıyıp servis kasesindeki çorbanın üzerine yerleştirin. Krema, pul biber ve deniz tuzu ile süsleyip servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet pırasa (beyaz kısmı)
  • 7 adet arpacık soğanı
  • 2 avuç ıspanak yaprağı
  • 4 su bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 ölçü et suyu (bezelyelerin üstünü örtecek kadar)
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler