Dolce Vita Club Pasta

Dolce Vita Club Pasta

Hazırlanış

Hazırlık:

Club pasta:


Fırını 190 dereceye ayarlayın. Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Tereyağını şeker ve vanilya çekirdeğiyle çırpıp yumuşak bir karışım elde edin. Yumurtaları tek tek ekleyin. Limonun kabuğunu rendeleyin, rendeyle limon suyunu tereyağına katın. Unla kabartma tozunu karıştırın, sütle beraber tereyağı karışımına dökün. Bu karışımı yumuşak başlıklı bir krema torbasına doldurun ve pişirme kağıdının üstüne 24 küçük damla sıkın. Damlalar birbirine çok yakın olmasın çünkü karışım biraz yayılacaktır. Karışımı fırında kızarana ve pişene kadar 10 dakika pişirin. Club pastayı soğumaya bırakın ve pişirme kağıdından alın. Mascarpone peynirli krema:

Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Tereyağını pudra şekeri ve vanilya çekirdeğiyle çırpıp yumuşak bir karışım elde edin. Mascarpone peynirini çırparak yumuş

Malzemeler

Club pasta için:

  • 120 gram tereyağı
  • 200 gram şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 adet yarım limon
  • 360 gram un
  • 7 gram kabartma tozu
  • 200 mililitre süt

Mascarpone peynirli krema için:

  • 200 gram yumuşak tereyağı
  • 200 gram pudra şekeri
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 200 gram Mascarpone peyniri

Süsleme için:

  • 100 gram Antep fıstığı

Benzer Tarifler