İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Doldurulmuş Baharatlı Hollanda Bisküvisi

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Doldurulmuş baharatlı Hollanda bisküvisi (Speculaas):

    Unun ortasında bir çukur açın. Süt, kabartma tozu, speculoos baharatları, şeker ve tereyağını karıştırıp çukura dönün. Azar azar un ekleyerek hamuru yoğurun.

    Hamuru düzleştirip streç filme sararak fırında dinlendirin.

    Hamurun üstüne un serpip dikdörtgen şeklinde açın.
  2. Prev2/2Next

    Badem ezmesi:

    Bademleri şekerle birlikte ince ince çekin, yumurta sarısını ekleyin. İyice yoğurun ve karışımı 15 dakika buzdolabında dinlendin.

    Hamurla badem ezmesini rulo hâline getirin.

    Fırını önceden 175 dereceye ısıtın. Yumurtayı çırpın.

    Badem ezmesi rulosunu, hamur rulosunun üstüne koyup üstüne bir kat daha hamur sarın. Gerekirse, üst üste gelen hamuru kesin. Hamurun üstüne fırçayla yumurta sürün. Birleşen kısım altta kalacak şekilde hamuru çevirip iyice bastırın. Hollanda bisküvilerinin üstünden merdaneyle geçip fırçayla üstlerine yumurta sürün. Badem ezmelerini batırıp üstüne yine yumurta sürün.

    Ruloyu bir fırın tepsisine yerleştirip 45 dakika pişirin.
Oylama 5/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen