Hazırlanış

Doldurulmuş baharatlı Hollanda bisküvisi (Speculaas):

Unun ortasında bir çukur açın. Süt, kabartma tozu, speculoos baharatları, şeker ve tereyağını karıştırıp çukura dönün. Azar azar un ekleyerek hamuru yoğurun.

Hamuru düzleştirip streç filme sararak fırında dinlendirin.

Hamurun üstüne un serpip dikdörtgen şeklinde açın. Badem ezmesi:

Bademleri şekerle birlikte ince ince çekin, yumurta sarısını ekleyin. İyice yoğurun ve karışımı 15 dakika buzdolabında dinlendin.

Hamurla badem ezmesini rulo hâline getirin.

Fırını önceden 175 dereceye ısıtın. Yumurtayı çırpın.

Badem ezmesi rulosunu, hamur rulosunun üstüne koyup üstüne bir kat daha hamur sarın. Gerekirse, üst üste gelen hamuru kesin. Hamurun üstüne fırçayla yumurta sürün. Birleşen kısım altta kalacak şekilde hamuru çevirip iyice bastırın. Hollanda bisküvilerinin üstünden merdaneyle geçip fırçayla üstlerine yumurta sürün. Bade

Malzemeler

Bisküvi (Speculaas) için:

  • 250 gram tereyağı
  • 300 gram esmer şeker
  • 200 gram özel Speculaas baharatları
  • 50 gram süt
  • 500 gram un
  • 5 gram kabartma tozu
  • 30 adet badem

Badem ezmesi için:

  • 250 gram badem
  • 250 gram şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet yumurta
  • 1 miktar un

Benzer Tarifler