Dolmalık Biber ve Otlu Limonlu Ekmek Kırıntılı Izgara Sardalya

Dolmalık Biber ve Otlu Limonlu Ekmek Kırıntılı Izgara Sardalya

Tarif

Bir ızgarayı önden yüksek ısıya getirin veya iç mekan için bir ızgara tavası hazırlayın.

Orta-yüksek ateşte büyük bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve soğanla birlikte dolmalık biberi tavaya ekleyin. Büyük bir tutam tuzla çeşnilendirin ve yumuşayana kadar yaklaşık 2 dakika soteleyin. Acı biber ve sarımsağı ekleyin. Kokusu çıkana ve yumuşayana kadar 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ekmek kırıntılarını serpin. İyice kızarana ve çıtır çıtır olana kadar tahta bir kaşıkla sık sık karıştırın ve tavayı sallayın.

Ocaktan alıp ekmek kırıntılarını limon kabuğu rendesi, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Her sardalyayı birkaç kaşık ekmek kırıntısı ile doldurun.

Sardalyaların üzerine zeytinyağı gezdirin ve tuz ve karabiber serpin. Kullanıyorsanız, dikkatlice ızgara sepetine koyun ve balık derisi gevrekleşmeye başlayana ve sardalyalar pişene kadar her iki tarafını yaklaşık 2-3 dakika orta-yüksek ateşte pişirin.

Sardalyaları kalan ekmek kırıntıları ile süsleyerek ve limon dilimleri ile sıcakken servis edin.

Tarif Notu:
Balıkların bir arada kalması için bir balık ızgara sepeti veya şiş kullanın. Veya ızgara yapmak yerine dökme demir tava kullanın. Izgara sepeti kullanmayacaksanız elinizde bir balık spatulası olduğundan emin olun.

Malzemeler

  • 1 soğan, yemeklik doğranmış (yaklaşık 1 su bardağı)
  • 2 kırmızı dolmalık biber, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük küçük doğranmış (yaklaşık 2 su bardağı)
  • 2 Fresno acı biberi, çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış
  • 1 diş sarımsak, ince kıyılmış
  • ⅓ su bardağı ince kıyılmış maydanoz yaprağı
  • 4 su bardağı kızarmış ekmek kırıntısı
  • 1 limon, rendelenmiş
  • 6 büyük sardalya, temizlenmiş (veya doldurulabileceğiniz herhangi bir küçük balık, yaklaşık 15 cm uzunluğunda)
  • sızma zeytinyağı
  • damak zevkinize göre koşer tuzu ve taze çekilmiş karabiber
  • 1 limon, servis için dilimler halinde kesin

Benzer Tarifler