Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Cumartesi 24 Temmuz saat 10:55 | Pazar 25 Temmuz saat 11:25

Tarif

Soğanlar tencerede karamelize edilir. Domates salçası eklenerekq çiğ kokusu çıkartılır. Domates, pekmez ve baharat karışımı eklenerek kıvam alana kadar kaynatılır en son feslegen ve ya reyhan eklenerek blenderdan geçirilir.

Tohumlar ısıtılmış döküm tavaya alınır ve aromaları çıktıktan sonra havana alınarak dövülür toz haline getirilir.

Malzemeler

  • Sosluk Domates
  • Mor soğan
  • Domates salçası
  • Kuru Domates
  • Pekmez
  • Reyhan, fesleğen (isteğe göre)

Baharat karışımı

  • Kereviz tohumu
  • Kişniş tohumu
  • Kimyon tohumu

Benzer Tarifler