Domates ve Biber Çorbası ile Ev Yapımı Sebze Harcı

Domates ve Biber Çorbası ile Ev Yapımı Sebze Harcı

Tarif

Domates-biber çorbasıyla başlıyoruz:

  • Domatesleri kesip çekirdeklerini ayıklayın.
  • Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın.
  • Biberleri sebze soyacağıyla soyun, kabuğunu atmayın.
  • Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp küp küp doğrayın.
  • Büyük bir tencereyi içine yağ koyarak ısıtın.
  • Soğan, sarımsak ve domates salçasını yaklaşık 3 dakika kavurun.
  • Domates ve biberleri ekleyip birkaç saniye kavurun. İçine 1 litre su ekleyin.
  • Kaynayınca sebze bulyonları ekleyin.
  • Ocağın altını kısıp çorbayı 20 dakika kaynatın.

Ev yapımı sandviç harcına geçiyoruz:

  • Rendenin büyük dişli kısmıyla salatalığı bir kâseye rendeleyin.
  • Elmaları yıkayıp güzelce kurulayın.
  • Rendenin büyük dişli kısmını kullanarak elmaları kâseye rendeleyin.
  • Krem peyniri ve lor peynirini karışıma ekleyin.
  • Tuz ve karabiber katın.

Çorbayı tamamlıyoruz:

  • Çorbayı blenderden geçirin.
  • Vermicelli’yi ekleyip paketteki talimatlara göre haşlayın.
  • Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin.

Malzemeler

1 kilogram domates

1 adet soğan

1 diş sarımsak

2 adet kırmızıbiber

Ayçiçeği yağı

70 gram domates salçası

Sebze bulyon

100 gram vermicelli

12 dilim tam tahıllı ekmek

Tuz, taze çekilmiş karabiber

 

Sos için:

4 adet kornişon

2 adet elma

200 gram krem peynir

100 gram az yağlı lor peyniri

 

Ek olarak:  Blender

Benzer Tarifler