Tarif

Derince bir tencereye su koyup kaynamaya bırakın.

Domateslerin alt kısımlarına + şeklinde kesik atın.

Ayrı bir kasenin içine su doldurup buz da koyun.

Kaynayan suyun içine domatesleri atıp 5 saniye saydıktan sonra domatesleri alıp buzlu suyun içine bırakın. Kısa bir süre bekletip domatesleri buzlu sudan çıkartın, kesik yerlerinden çekerek kabuklarını soyun.

Kabuğu soyulan domateslerin üst kısmını kesip ayırdıktan sonra içlerini bıçak yardımıyla oyun. Domatesleri delmemeye ve kubbe gibi şeklini bozmamaya özen gösterin.

Havlu kağıttan uzunca bir parça koparıp iki kat halinde tezgaha serin ve içi oyulmuş domatesleri arasına yerleştirip fazla suyunu bastırmadan alın. Bu şekilde kısa süre kurumaya bırakın.

Ezmeyi hazırlamak için derince bir kabın içine fesleğen, badem ve rokayı koyup ½ çay bardağı kadar zeytinyağı ekleyin ve malzemeleri el belnderı yardımıyla çekip püre haline getirin.

Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin.

Milföy hamurlarını düz bir zemine serip her birinin üzerine 1 yemek kaşığı kadar krem peynir koyup hafifçe yayın, krem peynirin üzerine de hazırladığınız ezmeden 1er yemek kaşığı kadar koyun.

Sarımsağın kabuğunu soyup ince ince dilimledikten sonra 6 adet milföye paylaştırın.

Çörek otlu sepet peynirinden her milföye 2 küçük dilim düşecek kadar bir parça kesip dilimleyin. Milföylerin üzerine yerleştirin.

Domatesleri alıp kubbe gibi milföylerin üzerine kapatın. Bu işlemi yaparken milföyün üzerindeki malzemelerin domatesin içinde kalmasına özen gösterin. Milföyleri fırın tepsisine yerleştirin.

Domatesin ekşiliğini almak için her birinin üzerine 1 tutam esmer şeker serpin. Tuz da atın. 200 dereceye ısıtılmış fırına verip 8-10 dakika kadar, milföyler kabarıp renk alıncaya dek pişirin. Ara ara kontrol edin.

Fırından domatesli tartları çıkartın. Servis tabağına alıp üzerlerine biraz zeytinyağı ve hazırladığınız ezmeden gezdirerek servis edin. 

Domatesli Tartı dilerseniz Croque Monsieur ile sunabilirsiniz.


Malzemeler

Domatesli tart için:

  • 6 adet domates
  • 6 adet milföy hamuru
  • 6 yemek kaşığı krem peynir
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kalıp çörek otlu sepet peyniri
  • 1 miktar esmer şeker
  • 1 tutam tuz

Ezme için:

  • 1 avuç fesleğen
  • 10 adet badem
  • 1 avuç roka
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler