Tarif

Küçük bir tavaya kaynar su koyup içine antep fıstıklarını yumuşaması için bırakın. Böylece kabukları kolayca çıkacaktır. Tereyağını tencereye koyup eritin. Domatesleri dilimleyip tereyağına atın. Çeri domateslerin altına birer kesik atın ve tencereye ilave edin. 1 baş sarımsağı ortadan ikiye bölün. Yarısını tavanın dibine koyup tavanın dibine iyice sürün. Tüm malzemeleri hafifçe karıştırın. Domatesler parçalanmasın. Tavuk suyunu ilave edin. Kaynamaya bırakın. Yumuşayan antep fıstıklarının kabuklarını soyun. Önceden suda durulanmış pirinci tencereye ekleyin, altını kısıp kapağını kapatıp suyunu çekmeye bırakın. Kabuğu soyulmuş antep fıstıklarını gevrekleşene kadar ayrı bir tavada kavurun. Kavrulan antep fıstıklarını gelişigüzel doğrayın. Suyunu çeken pilava tuz, karabiber ekleyin ve antep fıstıklarını serpin. Tencerenin üzerine bir bez kapatıp kapağı kapalı biçimde demlendirin.

Demlendikten sonra servis edin.

Malzemeler

  • 1 avuç Antep fıstığı
  • 1 ölçü sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet domates
  • 12 adet çeri domates
  • 1 yarım baş sarımsak
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler