İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Domatesli ve Antep Fıstıklı Pirinç Pilavı

Oylama 0/5
Küçük bir tavaya kaynar su koyup içine antep fıstıklarını yumuşaması için bırakın. Böylece kabukları kolayca çıkacaktır. Tereyağını tencereye koyup eritin. Domatesleri dilimleyip tereyağına atın. Çeri domateslerin altına birer kesik atın ve tencereye ilave edin. 1 baş sarımsağı ortadan ikiye bölün. Yarısını tavanın dibine koyup tavanın dibine iyice sürün. Tüm malzemeleri hafifçe karıştırın. Domatesler parçalanmasın. Tavuk suyunu ilave edin. Kaynamaya bırakın. Yumuşayan antep fıstıklarının kabuklarını soyun. Önceden suda durulanmış pirinci tencereye ekleyin, altını kısıp kapağını kapatıp suyunu çekmeye bırakın. Kabuğu soyulmuş antep fıstıklarını gevrekleşene kadar ayrı bir tavada kavurun. Kavrulan antep fıstıklarını gelişigüzel doğrayın. Suyunu çeken pilava tuz, karabiber ekleyin ve antep fıstıklarını serpin. Tencerenin üzerine bir bez kapatıp kapağı kapalı biçimde demlendirin.

Demlendikten sonra servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar