Domatesli Yaz Makarnası

Domatesli Yaz Makarnası

Tarif

Makarnayı tuzlu kaynar su dolu büyük bir tencerede al dente kıvamına gelene kadar 8-10 dakika pişirin. Süzün. Makarna pişerken küçük, keskin bir bıçak yardımıyla domatesleri üzerine küçük bir kesik atın. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Makarnaya domates, kabak, limon suyu, zeytinyağı, sarımsak, fesleğen, nane, tuz ve karabiberi ekleyin. Makarnayı servis tabaklarına bölüştürün ve servis için üstüne mozarella peynirlerinden koyun.

Malzemeler

  • 200 gram spagetti
  • 300 gram çeri domates
  • 2 adet kabak
  • sebze soyucuyla jülyen doğranmış
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • 80 gram fesleğen yaprağı
  • 80 gram nane yaprağı
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam dövülmüş karabiber
  • 1 adet mozarella peyniri
  • parçalara ayrılmış

Benzer Tarifler