İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Dondurmalı Muz Kızartması

Oylama 0/5

Büyük bir karıştırma kabının içine unu koyun ve üzerine Hindistan cevizini ekleyin. Kabartma tozu, tarçın ve 75 gr toz şekeri de ilave edip kaşık yardımıyla hepsini birbirine karıştırın.

Ayrı bir karıştırma kasesinin içine muzları soyup koyun ve çatal yardımıyla muzları kabaca ezin.

Ezilmiş muzları unlu karışımın içerisine ilave edin ve elinizle hepsini birbirine karıştırıp yoğurarak hamur kıvamına getirin. Kıvam cıvık kalırsa biraz daha un ekleyin.

İçerisine 1 adet misket limonu kabuğu rendeleyin ve hamuru tekrar karıştırın.

Ocağa tava koyun ve içerisine zeytinyağı döküp ısıtın.

Hamurdan kaşıkla parçalar alıp iki kaşık arasında hamuru şekillendirin ve ısınmış tavada çevirerek her tarafı altın sarısı oluncaya kadar pişirin.

Pişen muzları fazla yağını bırakması için havlu peçetenin üzerine çıkartın.

Muz köftelerini servis tabağına dizin, üzerine vanilyalı dondurma koyun. Misket limonu (lime) kabuğundan rendeleyip biraz da toz şeker serpiştirdikten sonra servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Gabriele Sponza