Tarif

Büyük bir karıştırma kabının içine unu koyun ve üzerine Hindistan cevizini ekleyin. Kabartma tozu, tarçın ve 75 gr toz şekeri de ilave edip kaşık yardımıyla hepsini birbirine karıştırın.

Ayrı bir karıştırma kasesinin içine muzları soyup koyun ve çatal yardımıyla muzları kabaca ezin.

Ezilmiş muzları unlu karışımın içerisine ilave edin ve elinizle hepsini birbirine karıştırıp yoğurarak hamur kıvamına getirin. Kıvam cıvık kalırsa biraz daha un ekleyin.

İçerisine 1 adet misket limonu kabuğu rendeleyin ve hamuru tekrar karıştırın.

Ocağa tava koyun ve içerisine zeytinyağı döküp ısıtın.

Hamurdan kaşıkla parçalar alıp iki kaşık arasında hamuru şekillendirin ve ısınmış tavada çevirerek her tarafı altın sarısı oluncaya kadar pişirin.

Pişen muzları fazla yağını bırakması için havlu peçetenin üzerine çıkartın.

Muz köftelerini servis tabağına dizin, üzerine vanilyalı dondurma koyun. Misket limonu (lime) kabuğundan rendeleyip biraz da toz şeker serpiştirdikten sonra servis edin. 

Malzemeler

  • 1 ölçü zeytinyağı

Muz karışımı için:

  • 250 gram un
  • 25 gram Hindistan cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 75 gram toz şeker
  • 4 adet olgun muz
  • 1 adet misket limonu

Sunum için:

  • 1 miktar vanilyalı dondurma
  • 1 adet misket limonu
  • 2 tutam toz şeker

Benzer Tarifler