İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Dondurulmuş Kalıp Kuzu Eti

Oylama 0/5
Bu tarif için kuzu kaburgaların tamamı, doldurabilmeniz için hazırlanmalı. Öncelikle içini hazırlayalım, ki aslında içi karıştırılarak kızartılmış mantar ve ıspanak. Mantarları dörde bölün ve biraz zeytinyağıyla karıştırarak kızartın. Mantarlar yumuşayınca tuz ve biberle çeşnileyin ve tavadan almadan önce hafifçe kızartın. Aynı tavada biraz daha zeytinyağı ekleyerek ıspanağı – sadece sağlarından ayırdığınız yapraklarını – karıştırarak kızartın. Tamamen yumuşamaya bırakın ki piştikleri belli olsun. Tuz ve biberle çeşnileyip bir kenara alın.

Bu sırada bir limonu ve ¼ oranında mısır ekmeğini – tercihen daha çıtır olan kabuğunu – rendeleyin ve yumurta sarısına karıştırın. Mantarları ve ıspanağı da ekleyip hepsini karıştırın. Şimdi de malzemeleri bir araya getirmek için krem peyniri ekleyin. Artık iç hazır. Kullanım zamanına kadar buzdolabında muhafaza edin.

Şimdi eti tuz, biber ve biraz kekik yaprağıyla çeşnilendirip, içi ete koymadan önce sarımsak ekleyin. Kalıp kaburgayı iki ucu birbirine gelecek şekilde kıvırın ve pişirme ipiyle bağlayın ki, pişerken açılıp içi dökülmesin. Eti hızlıca hafif zeytinyağıyla yağladığınız tavada mühürleyin; etrafı kızarıp kabuk olsun ama pişmesin. Bu, kuzu eti tarifinin sadece ilk kısmı.

Mühürlendikten sonra kuzu etini fırın tepsisine alın ve hafif çizikler attığınız ve tuz, biber, kekik ve biraz zeytinyağı ve sirkeyle çeşnilendirdiğiniz domatesleri ekleyin. Tepsiyi, önceden 220 dereceye ısıttığınız fırınınıza verin ve 40 dakika boyunca pişirin. Pişince ipi çıkarın ve kesin. Ispanak ve mantarlı et karışımı, fırında pişmiş domateslerle birlikte çok lezzetli olacak. Deneyin!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho