Döner

Döner

Tarif

Eti bir kaseye koyup üstüne süt dökün. Soğanı yarım halkalar hâlinde kesip ete ekleyin. Tuz, karabiber ve biraz sirkeyle çeşnilendirin. Et iki saat kadar sosun içinde, buzdolabında beklesin. Eti sostan alın, streç filme sarıp buzluğa atın, en az beş saat bekletin.

Havuç, kırmızı lahana ve göbek salatayı ince şeritler hâlinde doğrayıp karıştırın. Sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Sarımsak sosu için bu malzemeleri karıştırın. Baharatlı domates sosu için, domatesleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın. Soğanı soyup doğrayın ve küp domatesler, sambal sosu ve ketçapla karıştırın. Lavaş ekmeklerini ısıtın. Donmuş eti ince dilimler hâlinde kesin ve pişene kadar yüksek ateşte tutun. Lavaşların içine salatayı, pişmiş eti ve sosu koyun.

Malzemeler

  • 750 gram dana sokum
  • 1 adet soğan
  • 500 mililitre süt
  • 4 adet lavaş ekmeği
  • 1 yarım havuç
  • 1 çeyrek kırmızı lahana
  • 1 yarım göbek marul

Sarımsak sosu için:

  • 1 diş sarımsak
  • 3 sap maydanoz
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Baharatlı domates sosu için:

  • 2 adet domates
  • 1 yarım soğan
  • 1 yemek kaşığı sambal
  • 4 yemek kaşığı ketçap

Benzer Tarifler