İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Donmuş Yoğurt ve Karamel Soslu Fırında Elma

Oylama 0/5

Yoğurdun fazla suyunu süzün. Diğer malzemeleri karıştırın ve bir dondurma makinesinde kaynaşıp donmalarını sağlayın. Elmalar fırına girdiğinde dondurmayı da buzluğa koyun.

Şeker, yulaf ezmesi, kuru üzüm ve pekan cevizlerini bir kasede karıştırın. Bir tutam esmer şeker ve tarçın ekleyin. Bir fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt yayın ve elmaları üstüne yerleştirin. Elmaların içlerini sırayla, hazırladığınız karışımla ve bir küçük küp tereyağı ile doldurun. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika, elmalar yumuşayana kadar pişirin. Fırına girdikten 20 dakika sonra kontrol edin.

Elmalar fırında pişerken karamel sosunu hazırlayın. Krema ve şekeri karıştırın, biraz tarçın, bir tutam yenibahar ve karanfil ekleyip karıştırın. Daha sonra tereyağı ekleyin. Karışım katılaşana kadar yaklaşık 10 dakika karıştırmaya devam ederek kaynatın.

Elmaları donmuş yoğurt ve karamel sosu ile servis edin.

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Sara La Fountain