Tarif

Yoğurdun fazla suyunu süzün. Diğer malzemeleri karıştırın ve bir dondurma makinesinde kaynaşıp donmalarını sağlayın. Elmalar fırına girdiğinde dondurmayı da buzluğa koyun.

Şeker, yulaf ezmesi, kuru üzüm ve pekan cevizlerini bir kasede karıştırın. Bir tutam esmer şeker ve tarçın ekleyin. Bir fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt yayın ve elmaları üstüne yerleştirin. Elmaların içlerini sırayla, hazırladığınız karışımla ve bir küçük küp tereyağı ile doldurun. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika, elmalar yumuşayana kadar pişirin. Fırına girdikten 20 dakika sonra kontrol edin.

Elmalar fırında pişerken karamel sosunu hazırlayın. Krema ve şekeri karıştırın, biraz tarçın, bir tutam yenibahar ve karanfil ekleyip karıştırın. Daha sonra tereyağı ekleyin. Karışım katılaşana kadar yaklaşık 10 dakika karıştırmaya devam ederek kaynatın.

Elmaları donmuş yoğurt ve karamel sosu ile servis edin.

Malzemeler

  • 5 adet elma
  • ortası çıkartılmış
  • 50 gram esmer şeker
  • 100 gram yulaf ezmesi
  • 50 gram kuru üzüm
  • 50 gram pekan cevizi
  • ezilmiş
  • 50 gram küçük küpler halinde tereyağı

Donmuş Yoğurt için:

  • 500 gram organik yoğurt
  • 100 mililitre agave şurubu
  • 1 yarım vanilya çubuğunun tohumları
  • 1 yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 tutam kakule

Karamel sos için:

  • 125 gram esmer şeker
  • 250 gram krema
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 yarım tatlı kaşığı karanfil

Benzer Tarifler