Donut

Donut

Tarif

Tereyağını eritin. Yumurtayla şekeri, unla kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Yumurtaya yoğurdu, un karışımını ve tereyağını ekleyin. Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Un serptiğiniz tezgahta hamuru rulo hâline getirin ve top top ayırın. Topları düzleştirin, başparmağınız ve işaret parmağınızla ortalarına delik açın. Deliği hafifçe genişletin. Bir tencerede yağı 170 derecede kızdırın. Topları birer birer alıp kızgın yağa atın ve 2 dakika boyunca çevirmeye devam ederek kararana kadar kızartın. Kağıt havluda donut’ların yağını süzün ve hemen üstlerine şeker serpin.

Malzemeler

  • 45 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 170 gram şeker
  • 500 gram un
  • 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 240 gram yoğurt
  • 1 tutam tuz

Ek olarak:

  • 1 ölçü un
  • 1 ölçü şeker
  • 1 ölçü kızartma yağı

Benzer Tarifler